nieuws

Uitrol Holy Five door Rob Adriaanse (Humphrey’s) gestaakt

Restaurant 1532

Rob Adriaanse, succesvol uitbater van de formule Humphrey’s, is naar nu blijkt in september 2017 gestopt met de formule Holy Five Beef & Lobster. De twee zaken in Arnhem en Nijmegen hebben de deuren gesloten.

Uitrol Holy Five door Rob Adriaanse (Humphrey’s) gestaakt

Volgens Rob Adriaanse was de formule niet geschikt voor landelijke uitrol. Arnhem was al langer dicht, in Nijmegen sloten de deuren van Holy Five in september 2017.

Rob Adriaanse begon in mei 2015 met de eerste Holy Five in Arnhem aan de Jansplaats 13A. Dit restaurant had een strak menu met vijf gerechten: Burger, Tournedos, Kreeft, Krab en Zeetong. Geserveerd met huisgemaakte frietjes en verse salade, elk voor €20. Concept was geschikt voor lunch en diner.  Holy Five had 100 zitplaatsen. In Nijmegen zat Holy Five aan de Waalkade.

De formule ‘even snel goed eten’ zou aansluiten op het veranderend gedrag waarbij consumenten uit eten combineren met winkelen en uitgaan.

Rob Adriaanse

Holy Five Nijmegen

Adriaanse wilde van Holy Five Beef & Lobster Bar een landelijke keten maken, zoals hij dat eerder deed met Humphrey’s. ‘Maar kreeft is een moeilijke markt. De prijs heb je niet in de hand, die fluctueert en is afhankelijk van de invoer. Als het niet kan om er een keten van te maken, als het te ingewikkeld is, dan stoten we het af’, besluit de ondernemer.

Adriaanse zei bij de start van Holy Five dat hij ook Holy Five’s wilde openen in Amsterdam en Oosterwijk. Adriaanse is ook eigenaar van de landelijke formule Humphrey’s, ook hier eten voor een vaste prijs per menu. Ook restaurant Beau, voorheen Chalet Brakkenstein op het gelijknamige landgoed, is van Adriaanse.

Humphrey’s in Horeca Top 100

Humphrey’s is een landelijke restaurantketen en telt 16 vestigingen in 14 steden en bestaat al 27 jaar.Adriaanse staat met Humphrey’s Restaurants op nummer 54 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken. Zijn jaaromzet bedroeg €26,4 miljoen.

Een driegangenmenu bij Humphrey’s kost 26,95 euro. Humphrey’s heeft vestigingen in: Amersfoort, Amsterdam (2x), Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam (2x), Uden, Utrecht en Zwolle.

Rob Adriaanse

Rob Adriaanse (archief Misset Horeca)

 

LEESTIPS

Restaurant Humphrey’s ook in Eindhoven

Eigenaar Humphrey’s start nieuwe zaak in Nijmegen

Reageer op dit artikel