nieuws

Zoektocht naar beste bistrobar-gerecht voor Bistrobar Berlin

Restaurant 1711

Horeca-ondernemers Frank Goossens en Thijs van Gastel van Bistrobar Berlin stuurden van 16 tot en met 19 november, op advies van huisadviseur Ron Blaauw, twee teams op pad naar Berlijn om het beste bistrobar-gerecht mee terug te nemen naar Nijmegen.

Zoektocht naar beste bistrobar-gerecht voor Bistrobar Berlin

In de geest van de bekende tv-formats ‘Peking Express’ en ‘Expeditie Robinson’, streden de  geselecteerde teams door de straten van Berlijn tijdens  de wedstrijd die werd omgedoopt tot Expeditie Kreuzberg. De teams doken in keukens van gerenommeerde restaurants als dat van Tim Raue (**) om inspiratie op te doen en een receptuur samen te stellen.

Op 26 november van 16:00 – 17:30 is de finale van de expeditie waar de deelnemers strijden om €500 euro restauranttegoed én roem in de vorm van een bistrobar-gerecht op de menukaart van Bistrobar Berlin. Voor de jury worden beide gerechten gekookt en de aftermovies van de expeditie vertoont.

Wedstrijd

Ron Blaauw hield eerder onder horecacollega’s al een wedstrijd wie de beste hotdog van Nederland maakte. Restaurant Mos in Amsterdam, dat vorig jaar een Michelinster kreeg, werd de winnaar. Het restaurant mag in november drie dagen The Fat Dog overnemen én de winst houden. Ook prijkt de winnende hotdog een jaar op de menukaart van The Fat Dog.

Bistrobar Berlin

Bistrobar Berlin in Nijmegen opende vorig jaar, onder toeziend oog van sterrenchef Ron Blaauw, de deuren. Ron Blaauw treedt er op als huisadviseur. Zo stond hij de Bistrobar bij in het ontwikkelen van concept en kaart. De koks van Berlin (het voormalige Bruut aan de Daalseweg) draaiden tevens mee in de keuken van de Gastrobar.

Reageer op dit artikel