nieuws

‘Kleinste wijnveiling van Europa’ in restaurant Vesters

Restaurant 1231

Restaurant Vesters aan de Groesbeeksedwarsweg 307 in Nijmegen organiseert op 28 januari, net als vorig jaar, een wijnveiling in haar restaurant. ‘Het goede, het betere en het beste ligt bij ons in de kelder – in kleine oplage maar in grote getale – in de weg’, aldus eigenaar en chef-kok Jeroen Vesters.

‘Kleinste wijnveiling van Europa’ in restaurant Vesters

De veiling wordt door de eigenaar omschreven als ‘de kleinste wijnveiling van Europa’. ‘Wij bieden onze restanten en kelderschatten aan tegen een schappelijke prijs opdat jullie ze daarna vrolijk door het keelgat kunnen gieten. Jullie blij, wij blij’, aldus Jeroen Vesters.

Wijnopslag

‘We hebben niet zo’n hele grote opslagruimte en aan het einde van het jaar blijkt dat er veel flessen die heel specifiek bij een gerecht zijn geschonken nog over zijn. Er wordt een twintigtal kavels geveild waaronder een aantal dozen van zes, een magnum, een paar samengestelde pakketten en natuurlijk veel losse flessen.’ Startbedrag voor een fles is 5 euro.

Ludieke actie

Jeroen Vesters kwam vorig jaar op het idee van een veiling na het zien van een wijndocumantaire waarbij er een wijnveiling was. ‘Ik werd getroffen door het sfeertje’, zei hij toen tegen Misset Horeca. Het is een ludieke actie. We gaan er zelf zitten met een hamer en een lijst’, aldus Vesters. Sommelier Sabine Ebben en gastvrouw Nikolien Verstraelen zullen de functie van veilingmeesters voor hun rekening nemen. Vesters zelf fungeert als penningmeester. Van de opbrengst worden mooie nieuwe wijnen aangeschaft.

Wijnveiling

De veiling start om 13.00 uur en duurt tot 15:00 uur. De entree is gratis. ‘Onze plat du jour van die week is ‘coq-au-vin-jaune met morieljes’ en wordt op die dag, ook geheel vrijblijvend, geserveerd voor € 19,50.’

Reageer op dit artikel