nieuws

Slag op de Schelde 2018 op 18 juni: inschrijven kan nu

Restaurant 1832

De kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018 vindt dit jaar plaats op 18 juni. Inschrijven kan vanaf nu. Chefs met zeebenen koken tijdens de battle op een schip dat vaart op de Oosterschelde. Verplichte ingedriënten zijn asperges en producten uit diezelfde Oosterschelde.

Slag op de Schelde 2018 op 18 juni: inschrijven kan nu
Organisatie en kookteams Slag op de Schelde 2017.

In 2017 won het team van De Librije uit Zwolle de kookstrijd op het water Slag op de Schelde. De persprijs was voor het team van Elea uit Rijswijk.

De deelnemers aan Slag op de Schelde worden beoordeeld door een vakjury van (sterren)chefs en door een persjury. De wedstrijd is de enige kookwedstrijd voor professionele koks die plaatsvindt op het water.

Slag op de Schelde

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging Zeeuwse Koks (VZK) in samenwerking met het Zeeuwse sterrenrestaurant Katseveer. Organisator Dennis Willems van de VZK: ‘Vorig jaar had de wedstrijd een ijzersterk deelnemersveld met diverse sterrenrestaurants. De Slag op de Schelde werd toen gewonnen door Nino Willems, Lars Aukema en Jan-Willem Berendsen van driesterrenrestaurant De Librije. De persprijs ging naar Takis Panagakis, Naomi van Es en Carlijn Broeksteeg van restaurant Elea in Rijswijk.

Slag op de Schelde

Het volledige dessert van De Librije, winnaar Slag op de Schelde 2017. Foto: Limit Fotografie

Asperges met een product uit de Oosterschelde

Dennis Willems: ‘Aan boord van het schip de Denick II maken de deelnemers tijdens een rondvaart over de Oosterschelde een gerecht waarin minimaal asperge. Plus een product uit de Oosterschelde moet zijn verwerkt. Daarbij moeten de teams een bijpassende drank serveren. De deelnemers kunnen zich laten bijstaan door een commis en ze nemen een gastheer/vrouw mee. Deze is verantwoordelijk voor de dranken en serveert de gerechten.’

Inschrijven kan tot en met 9 april 2018. De receptuur van alle inschrijvers wordt blind beoordeeld door chef Rutger van der Weel van sterrestaurant Katseveer en Dennis Willems van de VZK zonder te weten wie de inzender is. De beste 6 inschrijvers worden uitgenodigd om op 18 juni op de Oosterschelde te strijden.

Dick Middelweerd in de vakjury

De vakjury wordt gevormd door Dick Middelweerd (restaurant De Treeswijkhoeve**), Sjaak Jobse (Plat de Zélande) (beide SVH Meesterkok) en door Laurent Smallegange (restaurant Spetters*). Sommeliers Ferdinand Tulen (restaurant Pastorale**, België) en Jens Hoogstad (restaurant Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties.

Slag op de Schelde

Persprijs voor team Restaurant Elea.

De persjury bestaat uit onder meer uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI) en culinair schrijver Astrid Schreuders (AstridsTaste).

 

 

 

 

 

Nieuws over Slag op de Schelde

Reageer op dit artikel