nieuws

Wereldrestaurant Atlantis Almere opent met groot vuurwerk

Restaurant 1047

Met een schitterende vuurwerkshow is vrijdag 16 februari Wereldkeuken Atlantis Almere officieel geopend. Als onderdeel van de openingscampagne werd tijdens de feestelijke opening het startsein gegeven van een grote spaaractie voor de regionale Voedselbanken, inclusief Voedselloket Almere.

Wereldrestaurant Atlantis Almere opent met groot vuurwerk
Wereldkeuken Atlantis Almere. Foto: Gijs Jacobs

Onder grote belangstelling werd de openingshandeling van Wereldrestaurant Atlantis Almere verricht door Wethouder Frits Huis van Almere, Jan-Nico Appelman, gedeputeerde van Provincie Flevoland en vertegenwoordigers van de Voedselloket Almere en de Voedslebanken van Lelystad en Gooise Meren. Samen met Alex Shao en vennoten Jimmy Wang en Alay Wang werd symbolisch een kleurig lint doorgeknipt waarna het vuurwerk losbarstte.

Openingsactie met Voedselbank

Wereldkeuken Atlantis Almere

Alex Shao en vennoten Jimmy Wang en Alay Wang knippen symbolisch het lint door samen met wethouder Frits Huis van Almere, Jan-Nico Appelman, gedeputeerde van Provincie Flevoland en vertegenwoordigers van Voedselloket Almere en de Voedselbank.

In zijn toespraak benadrukte Alex Shao dat er die dag niet een, maar drie feesten werden gevierd. De officiële opening van Atlantis Almere viel namelijk samen met de viering van het Chinese Nieuwjaar, waarbij het Jaar van de Hond werd ingeluid. ‘Maar het derde feest is voor ons zeker zo belangrijk,’ vervolgde Shao, ‘en dat is het Feest van Samen Delen.’ Shao verwees daarbij naar openingsactie voor de regionale Voedselbanken.

 Voor iedere gast die de komende maand bij Atlantis komt eten wordt een kilo rijst aan de regionale voedselbanken gedoneerd. De aanwezige vertegenwoordigers van de regionale Voedselbanken reageerden verheugd op de komende actiemaand. Het grootste familierestaurant van Almere en weide omgeving wil op deze manier haar maatschappelijke steentje bijdragen in Flevoland en Het Gooi.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Wethouder Frits Huis maakte in zijn toespraak de grap dat de donatie aan de regionale Voedselbanken tevens een zeer bijzondere graadmeter voor het economisch succes is. Shao beaamde dat maar vulde aan dat het ook de maatschappelijke betrokkenheid van zijn gemeente kan weerspiegelen. ‘Het is immers de grootste spaaractie ooit in Almere en omgeving voor de vele huishoudens die zich de luxe van Atlantis niet kunnen permitteren. Als we deze maand meer gasten mogen ontvangen, dan zegt dat ook iets over de sociale betrokkenheid in deze regio,’ aldus Shao. ‘Samen met onze leveranciers nemen wij verantwoordelijkheid, maar onze gasten bepalen de uiteindelijke omvang van de spaaractie.’

Reageer op dit artikel