nieuws

Menno Post: gastchef bij Kazerne in Eindhoven

Restaurant 1181

SVH Meesterkok Menno Post is begin april gast-chef van Kazerne in Eindhoven. Chef Carlos Blankers heeft Post, voorheen chef van De Bokkedoorns** in Overveen, uitgenodigd om te koken.

Menno Post: gastchef bij Kazerne in Eindhoven

Menno Post kookt op 7 en 8 april bij Kazerne in Eindhoven. ‘Op uitnodiging van onze chef Carlos Blankers kookt Meesterkok Menno Post  bij Kazerne. De data: zaterdag 7 en zondag 8 april. Post kookt een speciaal menu in Kazerne.’

Menno Post begon zijn keukencarrière op 16-jarige leeftijd en was tot voor kort de chef van de Bokkendoorns** in Overveen. In de loop der jaren ontwikkelde hij een eigen signatuur. Zowel qua bereiding als qua presentatie en mocht deze begin 2017 bekronen met zijn inauguratie als SVH Meesterkok.

Carlos Blankers

Carlos Blankers

Post vertelt zijn verhaal met en door zijn gerechten, bijvoorbeeld met een bijzonder gerecht als langoustine met buikspek en pompoen-jus van drop. Het zesgangendiner op zaterdag 7 april en lunchmenu op zondag 8 april kost 85 euro.

Carlos Blankers

Kazernes chef Carlos Blankers nodigt het komende jaar vaker gerenommeerde collega’s uit, vergelijkbaar met de gastcuratoren die bij Kazerne aan nieuwe exposities werken.

De van oorsprong Zeeuwse Blankers leerde het vak bij La Rive (Amsterdam), Het Ambacht (Heerenveen) en ’t Brouwerskolkje (Overveen). Op die laatste plek werkte hij samen met Graham Mee. Deze haalde hem later als souschef naar zijn restaurant Graham’s Kitchen. Sinds oktober 2017 werkt hij in Eindhoven.

Kazerne is een initiatief van Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek. Zij brengen in een voormalige marechaussee kazerne in Eindhoven zeven dagen in de week, 365 dagen per jaar goed eten en drinken en design. ‘In de Kazerne genieten gasten tussen exposities en ontmoeten ze aan tafel vrienden, collega’s en opdrachtgevers, terwijl in cross-over labs nieuwe concepten geboren worden’, zegt Geurts. ‘Presenteren (Expo), creëren (Lab), ontmoeten (Meet). Dat samen is Kazerne.

Nieuwsgierig naar meer?

Carlos Blankers naar Kazerne Eindhoven

Foto’s Kazerne Eindhoven

Meer over Menno Post

 

Reageer op dit artikel