nieuws

Michelingids Main Cities of Europe: eerste tweesterrenrestaurant in Budapest

Restaurant 1487

Michelin heeft voor de 37e keer de gids Main Cities of Europe gepresenteerd, waar restaurants in 36 steden in 20 landen in staan. Daaronder ook steden in landen waar geen aparte gids voor verschijnt, zoals Hongarije. Hoofdstad Budapest heeft met Onyx nu haar eerste tweesterrenrestaurant.

Michelingids Main Cities of Europe: eerste tweesterrenrestaurant in Budapest

De Michelingids Main Cities of Europe 2018 werd gepresenteerd op maandagavond 26 maart 2018, in Budapest.

Over Onyx zegt directeur Michael Ellis van de Michelingidsen: ‘Chef Ádám Mészáros is een talent van eigen bodem, die traditionele Hongaarse gerechten een moderne uitvoering geeft. Eten bij Onyx is een elegante dinerervaring. Op de borden zie je verfijning en rijpheid, elk gerecht bruist van originaliteit.’

Main Cities of Europe 2018

Naast Onyx kreeg ook Konstantin Filippou in Wenen een tweede ster. ‘Met zijn creatieve en moderne kookstijl biedt Konstantin Filippou, die werd opgeleid bij beroemde restaurants in heel Europa, zijn gasten een geavanceerde keuken met uitgebalanceerde smaken en veel finesse’, zegt Ellis. 

Vier restaurants in Wenen kregen hun eerste ster: Blue Mustard, Das Loft, Pramerl & the Wolf en Shiki. In de gids staan in totaal 58 nieuwe restaurants met een ster, wat het totaal op 380 brengt. 

Amsterdam en Rotterdam

Voor steden in landen waar al een aparte gids voor uitkomt, zoals Nederland, zijn uiteraard de in december toegekende nieuwe sterren vermeld. Voor Nederland staan alleen Amsterdam en Rotterdam in de gids.

>>Alles over Michelin

In totaal staan er vier nieuwe driesterrenrestaurants in, 9 nieuwe tweesterrenzaken en dus 58 nieuwe restaurants met één ster. Ook staan 59 nieuwe restaurants met een Bib Gourmand in, wat het totaal aantal bibs in de 36 steden op 295 brengt. 

Michelin Awards 

Tijdens de presentatie van de gids Main Cities of Europe, reikte Michelin ook twee awards uit: de European Young Chef Award en de European Chef Mentor Award. 

Niall Keating (26) van Dining Room at Whatley Manor* in Malmsbury, Verenigd Koninkrijk, won de European Young Chef Award 2018. ‘Jong, uitzonderlijk getalenteerd en veelbelovend’, zegt Ellis over Keating. ‘Zijn persoonlijkheid en nu al rijke en gevarieerde ervaring hebben ons overgehaald.’ 

Christian Constant, chef van Le Violon d’Ingres* in Parijs kreeg de European Chef Mentor Award 2018. ‘Een charismatisch chef met een geweldige carrière’, prijst Ellis hem. ‘Hij brengt zijn kennis en liefde voor prachtige producten op enthousiaste wijze over. Hij heeft een hele generatie chefs geïnspireerd die inmiddels hun eigen teams aansturen. Zijn passie, gulheid en openheid zijn kwaliteiten die onze bewondering verdienen.’

Download hieronder het volledige overzicht van de Michelingids Main Cities of Europe 2018

Reageer op dit artikel