nieuws

Ron Blaauw na brand in restaurant Ron Gastrobar: ‘Hopen snel weer open te kunnen’

Restaurant 4233

In de Ron Gastrobar in Amsterdam, het restaurant van topkok Ron Blaauw, heeft een brand gewoed. De vlam sloeg tijdens het koken in de afzuiginstallatie. Het restaurant, dat een Michelinster heeft, was gesloten op het moment dat de brand uitbrak. De ongeveer vijftien medewerkers konden ongedeerd naar buiten.

Ron Blaauw na brand in restaurant Ron Gastrobar: ‘Hopen snel weer open te kunnen’

Vier van hen zijn uit voorzorg nagekeken door ambulancepersoneel. Ron Blaauw: ‘Ik ben erg geschrokken. Dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Het belangrijkste is dat al mijn medewerkers veilig en ongedeerd zijn. We zijn volop bezig met onze partners om de opgelopen schade op te nemen en reparatie te plannen. We hopen zo snel mogelijk weer open te kunnen gaan. Uiteraard houden we onze gasten op de hoogte van de voortgang. We willen onze gasten alvast bedanken voor het begrip. De brandweer heeft fantastisch werk geleverd en de bezorgde buren kwamen langs om te kijken of wij allemaal veilig waren.’

Meer over Ron Blaauw

‘Behoorlijke schade’

‘De topkok was zelf niet aanwezig toen de brand ontstond. ‘Ik was in de sportschool en had ineens allemaal gemiste oproepen.’ De brandweer kreeg even na 11.00 uur een melding en het vuur was rond 11.30 uur geblust. Volgens de brandweer is sprake van een ‘behoorlijke schade’.

Over Ron Blaauw

Ron Blaauw WinesteinDe topkok begon het concept gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauw dichtdeed. ‘Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken’, vertelde hij in een eerder interview met Misset Horeca. ‘Wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’

‘Mijn mooiste ster’

De Gastrobar sloeg aan. Al snel beloonde Michelin het concept met één ster. ‘Eigenlijk mijn mooiste ster, omdat ik gewoon weer lekker was gaan koken.’ Het concept is inmiddels uitgebreid met meerdere restaurants, waaronder Ron Gastrobar Oriental en Ron Gastrobar Indonesia. Ron Blaauw heeft  recent twee van zijn bedrijven gesloten en verkocht; The Fat Dog en het Bib Gourmand-restaurant Gastrobar Paris.

Reageer op dit artikel