nieuws

Sterchef Andrew Wong opent restaurant Kym’s in Londens The Bloomberg Arcade

Restaurant 665

Topchef Andrew Wong opent restaurant Kym’s in Londen in september. Het restaurant opent de deuren in The Bloomberg Arcade, waar nog negen andere onafhankelijke restaurants open gaan.

Sterchef Andrew Wong opent restaurant Kym’s in Londens The Bloomberg Arcade

Kym’s wordt een modern, toegankelijk Chinees restaurant met comfortabel interieur.  Wong, de geboren en getogen Londenaar met Chinese wortels, vertelt: ‘Bij mij gaat eten altijd over de reis: de geschiedenis en cultuur van China. Dit keer gaat het over mijn persoonlijke band met China.’ De naam van het restaurant betekent dan ook veel voor Wong en zijn familie, zo vertelt hij.  Het is de naam van het restaurant van de ouders van Wong die zij opende in Victoria in 1985 en 27 jaar lang runden. Wong groeide op met het restaurant

Gerechten

Wong heropende het in 2012 met zijn vrouw Nathalie als A.Wong.  De gerechten van Kym’s Bloomberg Arcade zijn gebaseerd op de klassieke Chinese keuken. Op de kaart staan onder meer een citroengras salade, kip, en Chinese pannenkoekjes. ‘Sommige smaken zullen direct herkend worden van de kaart van het oorspronkelijke restaurant Kym’s.

Interieur

Een van Wongs gerechten in restaurant A.Wong

Het restaurant krijgt 120 zitplaatsen, verdeeld over twee verdiepingen. Een private dining ruimte biedt plaats aan nog vijftig extra gasten. Michaelis Boyd mag het interieurdesign voor zijn rekening nemen. Het zal bestaan uit paletkleuren met groen, accenten van koper en donker hout.

 

Het restaurant opent de deuren van maandag tot en met zaterdag voor lunch en diner. Op zondag wordt er het Chinese Sunday Roast Menu geserveerd.

Over Andrew Wong

Sinds de opening van zijn restaurant A.Wong in het hart van Londen, gaat het hard met Andrew Wong. Zijn lichte, speelse gerechten, geïnspireerd op diverse Chinese regio’s worden geroemd door collega’s en critici. Afgelopen maand volgde zelfs een Michelinster voor de kleine zaak van de jonge chef-kok. ‘Van bijna elk gerecht ter wereld is wel een Chinese equivalent te vinden.’

Londense topchef Andrew Wong speelt met Chinese tradities

Reageer op dit artikel