nieuws

The Green House Pop-up Restaurant op Gastvrij Rotterdam

Restaurant 550

Gastvrij Rotterdam presenteert dit jaar een duurzaam restaurant op de beursvloer: ‘The Green House Pop-up Restaurant’. Dit is een afgeleid concept van het circulaire horecapaviljoen The Green House in Utrecht, een initiatief van Albron.

The Green House Pop-up Restaurant op Gastvrij Rotterdam

Bezoekers van Gastvrij Rotterdam kunnen zich in ‘The Green House Pop-up Restaurant’ laten inspireren door verschillende duurzame en circulaire toepassingen uit The Green House. Zoals de urban farm, koken zonder stekkers, meubels gemaakt van gerecyclede materialen, de biologische wijnen van LFE, de samenwerking met lokale leveranciers en The Colour Kitchen, waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer helemaal meetellen.

Robert Melaard, Exhibition Manager Gastvrij Rotterdam: ‘Wij zijn trots dat we het concept van The Green House een prominente plek kunnen geven op de beursvloer. Op deze manier kunnen wij bezoekers inspireren hoe men duurzamer kan ondernemen met heel concrete toepassingen en laten zien dat circulair koken vooral ook heel smaakvol is. Daarnaast bieden we voor het derde jaar op rij bezoekers en exposanten de mogelijkheid om in een restaurant op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam iets te eten en te genieten van een goed glas wijn.’

Circulariteit in de praktijk

Ernest van der Voort, Manager Business Development, Marketing en Concepts, Albron, vult aan: ‘Duurzaamheid en circulariteit zijn abstracte begrippen. Met The Green House laten we zien hoe je aan die begrippen inhoud geeft en dat je dan geen concessies hoeft te doen aan smaak, beleving en comfort. Dus niet alleen circulair, maar ook circu-lekker en circu-leuk! Circulair ondernemen gaat over samenwerken, over bestaande business modellen ter discussie stellen en de lat hoog leggen met elkaar. Dan blijkt er al veel mogelijk. En er is nog volop ruimte voor ontwikkeling. Vanuit Albron willen we bewijzen dat circulair ondernemen haalbaar, houdbaar én schaalbaar is. Want alleen dan kun je een grote beweging op gang brengen.’

Gastvrij Rotterdam

De 6e editie van Gastvrij Rotterdam vindt plaats van maandag 17 tot en met woensdag 19 september 2018 in Rotterdam Ahoy. ‘The Green House Pop-up Restaurant’ heeft 40 zitplaatsen en is alle dagen geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Reserveren is niet mogelijk, met uitzondering voor groepen vanaf 8 personen. Gastvrij Rotterdam richt zich op ambitieuze horecaprofessionals uit het midden- en hoog segment.

 

Reageer op dit artikel