nieuws

Tweede zaak voor Corné van de Erve van Spinoza in Leeuwarden

Restaurant 480

Corné van de Erve – eigenaar van Eetcafé Spinoza in Leeuwarden – heeft een tweede zaak gekocht. Hij gaat nieuw leven blazen in het voormalige visrestaurant Op Hatsum in Dronryp. Voor deze zaak zoekt hij nog personeelsleden; sollicitanten kunnen hem via een bijzonder mailadres bereiken.

Tweede zaak voor Corné van de Erve van Spinoza in Leeuwarden

In Op Hatsum gaat Corné van de Erve uitsluitend regionale gerechten serveren. ‘Alleen maar lokale producten van de boeren en leveranciers uit de buurt. Geen gedoe’.

Het restaurant krijgt de nieuwe naam Lokaal Op Hatsum. ‘Deze nieuwe naam past bij een andere invulling van het restaurant,’ zegt Van de Erve tegen de Leeuwarder Courant.

‘We gebruiken alleen maar producten van boeren en leveranciers uit de buurt. Het concept van een visrestaurant laten we los, met respect voor de geschiedenis.’ Het pand stamt uit 1873 en werd gebouwd als koffiehuis.

Van de Erve is al eigenaar van Eetcafé Spinoza in Leeuwarden en wierf bekendheid in de horeca met zijn eigen spaaractie. Gasten kunnen bij hem allerlei zegeltjes plakken en een volle spaarkaart geeft recht op korting. Deze spaaractie is inmiddels veelvuldig ‘geleend’ door collega’s.

Vacatures

Van de Erve zoekt nog medewerkers voor zijn tweede bedrijf. Hij benadrukt dat hij ervaring minder belangrijk vindt dan enthousiasme en leergierigheid. Kandidaten kunnen een mail sturen naar een bijzonder adres: trotsopmijnwerk@lokaalophatsum.nl.

Op Hatsum

In 1987 begon Jaap Wolters in het als koffiehuis gebouwde pand een visrestaurant samen met wijlen kunstverzamelaar Thom Mercuur. Later kwam Nienke Arendz erbij. Wolters en Arendz stopten in 2006, waarna het restaurant in handen kwam van verscheidene uitbaters. In maart zetten de pandeigenaren het te koop. Wolters en Arendz exploiteren nu het vakantiepark De Pharshoeke in Heeg.

Corné van de Erve verwacht dat het restaurant en de zaal voor groepen medio november 2018 open gaan.

Corné van de Erve: We gaan de gasten in Op Hatsum verwennen in een klassieke, gastvrije ambiance met hippe accenten. Gasten verrassen, ze laten genieten, een belevenis bieden en dat voor iedereen.’

Over de spaaractie van Spinoza

Een volle kaart geeft recht op een tweede driegangenkeuzemenu gratis. De actie loopt heel 2018 en volle spaarkaarten kunnen alleen op maandag, dinsdag en woensdag worden ingeleverd. En willen gasten zegeltjes plakken, dan moeten ze eerst een spaarkaart afhalen bij Spinoza. ‘We hebben drie tot vijf zegeltjesgasten per dag. En dat is goed. De hele tent hoeft er niet mee vol te zitten,’ zegt Van de Erve nuchter. ‘Na de start begin januari moest het wel even op gang komen. Voordeel is dat ik de zegeltjesgasten op dinsdag om 18.00 uur heb zitten. Als passanten dat zien, nodigt dat uit ook bij ons te komen. Het is een beetje uit baldadigheid richting de grote jongens als Iens en de Restaurantweek begonnen. Het is leuk om te zien dat de actie gekopieerd wordt in het land.’ Marge behaalt Van de Erve ook nog. ‘We serveren een keuzemenu en dat calculeren we goed. Daarnaast nemen gasten die voordelig uit eten gaan ook sneller een extra drankje of een digestief bij de koffie. Zo werkt het dan ook weer.’


>> Personeelsdossier op Misset Horeca