nieuws

Nicky Quarz: chef Bistrôt Chapeau in Blaricum

Restaurant 4295

Nicky Quarz is gestopt met Restaurant Quarz in Muiderberg. Hij wordt samen met zijn vrouw Michele het gezicht van de nieuwe Bistrôt Chapeau in Blaricum. Deze bistro komt in het pand van Trattoria Da Bruno. De eigenaren hiervan gaan alleen verder met de tegenovergelegen winkel.

Nicky Quarz: chef Bistrôt Chapeau in Blaricum
Nicky en Michele Quarz (archiefbeeld)

‘We hebben in Muiderberg ons laatste diner gedraaid op 29 september 2018. Deze zaak verkopen we, omdat de exploitatie ons niet bracht wat we er van verwacht hadden. De verkoop is in de afrondende fase, maar omdat er nog niet getekend is, kan ik nog geen naam noemen. Het blijft wel horeca.’

Nicky en Michele Quarz slaan in Blaricum een heel nieuwe weg in. ‘Een andere locatie; een ander niveau. Een nieuw begin’, stelt Nicky Quarz. ‘Wel kwaliteit natuurlijk, maar niet meer voor de culinaire gidsen. We hebben gewoon niet meer de ambitie om met de top mee te draaien. We gaan nu voor laagdrempelig, gezellig.’ Bistrot Chapeau komt aan de Huizerweg in Blaricum.  Nicky Quarz

Koffie

Trattoria Da Bruno in Blaricum is sinds 1 oktober gesloten. Als Nicky Quarz er later deze maand gaat koken, gaat de zaak zeven dagen per week open, vanaf 11 uur. Hij serveert er bijvoorbeeld koffie met Franse patisserie, lunches met salades of tosti’s, mooie wijnen met hapjes tijdens het borreluur maar ook diners met klassiekers uit de Franse keuken.

Bruno Giannuzzo, de eigenaar van de voormalige trattoria op Facebook: ‘Quarz gaat terug naar de klassieke basis, maar dan wel met een eigen touch. De bediening wordt verzorgd door zijn vrouw Michèle. Beiden leerden elkaar kennen bij De Librije, waar zij als gastvrouw werkte. Als sommelier heeft Michèle bovendien alle kennis van wijnen. Beiden delen zij de passie voor de gastronomie en gaan de uitdaging aan om met Bistrôt Chapeau iets moois toe te voegen aan Blaricum en daarmee een waardige opvolger voor Da Bruno te zijn.’

Trattoria Da Bruno

De eigenaren van Trattoria Da Bruno, Bruno en Marijn Giannuzzo, gaan zich volledig richten op de winkel aan de overkant van de straat, Cucina da Bruno. Hier verkopen ze delicatessen, maar gasten kunnen hier ook een pizza eten of afhalen. Bezorgen doen ze niet.

Nicky Quarz

In 2016 begonnen Nicky en Michele met Restaurant Quarz in Muidenberg. Deze zaak bestond uit een dinerruimte, foodbar, private dining, een veranda en een tuin. De restaurantkaart bood gerechtjes van 15 euro per stuk, naast een menu van drie tot acht gangen. Quarz werkte in sterrenrestaurants als Le Cirque onder Robert Kranenborg en als sous-chef bij De Librije, waar hij Michèle van der Linden leerde kennen. In 2012 won Nicky het SBS tv-programma Menu van Oranje.


Meer restaurant transfers

Reageer op dit artikel