nieuws

Topchef Yann Bernard Lejard inspireert studenten

Restaurant 1143

Zin Inspiratielab organiseerde voor horecastudenten van een aantal Brabantse MBO-colleges een exclusieve masterclass met een internationale topchef Yann Bernard Lejard.

Topchef Yann Bernard Lejard inspireert studenten
Foto: Stick to the Brand voor Sligro

Yann Bernard Lejard, werkzaam als chef bij The Ritz in Bahrein is een meester in het opmaken van borden. Zijn passie voor street art zorgt ervoor dat zijn borden tot ware kunst zijn verheven: the art of plating. Elk bord is een kunstwerk op zich, waarbij hij letterlijk en figuurlijk de grenzen opzoekt. Zijn indrukwekkende presentaties zorgen voor een volgeboekt restaurant en aanvragen voor lezingen, masterclasses en events over de hele wereld.

The art of plating

Yann Bernard Lejard

Foto: Stick to the Brand voor Sligro

Woensdag 18 oktober was Lejard te gast bij Sligro. Journalist en tv-presentator Joel Broekaert ging met Yann in gesprek over zijn zoektocht naar creativiteit en andere actuele onderwerpen. Lejard: ‘Ik vind dat koks de ruimte moeten krijgen en nemen om creatief te blijven. Het begint wel met hard werken, heel hard werken en veel leren.’  Zijn advies aan de studenten was om bij heel veel verschillende keukens te gaan werken. Zelf werkte Lejard bij restaurants met één, twee en drie Michelinsterren en toonaangevende hotels in Europa – in totaal tien landen.

Als afsluiting gaf Yann Bernard Lejard een masterclass The art of plating, zijn grote specialiteit. Sligro en AgriFood Capital, beiden actief bezig met talentontwikkeling en food, organiseerden deze bijzondere ochtend om de studenten te inspireren en een duwtje in de rug te geven hun dromen waar te maken. Precies zoals Yann Bernard Lejard, voormalig streetart artist, heeft gedaan.

Yann Bernard Lejard

 

Reageer op dit artikel