nieuws

Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef

Restaurant 423

Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, is geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin 2019, de 147ste SVH Meesterkok van Nederland.  

Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef
Het team van Tout à Fait met SVH Meesterkoks Dennis Kuipers en Cees Helder.

De Meesterproef van Bart Ausems werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder en Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles* (The Dylan Amsterdam)) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Ze zijn trots op de nieuwe SVH Meesterkok en kijken terug op een hele mooie SVH Meesterproef. ‘De keuken van Tout à Fait straalt een herkenbaar vakmanschap uit met een duidelijke en klassieke signatuur. Samen met zijn team presenteert Bart gerechten met een Meesterlijke cuisson en smaak. Binnen het bedrijf heerst een ontspannen sfeer waarbinnen de brigades nauw samenwerken en waar leerlingen een unieke leer-werkplek geboden wordt’, aldus de commissie.

Bekroning op het werk

Voor Bart Ausems is het behalen van deze Meestertitel een bekroning van zijn werk en carrière. Al 35 jaar werkt Ausems onafgebroken op topniveau in de keuken. Als leerling-kok werkte hij in vooraanstaande bedrijven zoals ’t Plenkse, Fagel en kasteel Wittem. Na zijn militaire dienst keerde hij terug naar het koksvak en werkte hij onder andere bij Paul Bocuse*** en de Bokkedoorns in Overveen. Sinds 1 juli 1999 is hij samen met zijn vrouw Sandra trotse eigenaar van restaurant Tout à Fait, dat al 17 jaar bekroond is met een Michelinster. Bart wil zijn titel SVH Meesterkok inzetten “om jonge talenten in de keuken te enthousiasmeren en te motiveren voor dit mooie vak en de kennis en kunde die ik heb opgebouwd over te dragen en ze een stap verder te helpen in hun ontwikkeling”.

SVH Meestertitels

Nederland heeft op dit moment 286 SVH Meesters verdeeld over de zes SVH  Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester). In 1980 is de eerste SVH Meesterkok geslaagd voor de Meesterproef. Vanaf dat moment staat de SVH Meestertitel symbool voor de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de Nederlandse horeca kan behalen.