nieuws

Bas van Kranen: decadente hotdogs en bijzondere cocktails

Restaurant 1086

Bas van Kranen, sterchef van Restaurant Bord’eau in Hotel de l’Europe in Amsterdam, serveert in januari eenmalig exclusieve hotdogs en bijzondere cocktails. Hij doet dit buiten de muren van Bord’eau in Pand10 om de hoek van het hotel.

Bas van Kranen: decadente hotdogs en bijzondere cocktails

Zaterdagnacht 19 januari opent Pand10 zijn deuren eenmalig voor exclusieve ‘Dogs & Tails’. Executive Chef Bas van Kranen serveert van 00.00 tot 04.00 ‘decadente’ hotdogs met bijzondere cocktails. Van Kranen verlaat zaterdagavond laat zijn eigen keuken om samen met zijn team de meest exclusieve hotdogs van de stad te bereiden. ‘In het lekkerste brioche broodjes van de stad’, zo meldt hijzelf.

Van elke soort maakt de keukenbrigade 100 hotdogs. Het is een vast menu waardoor tijdens dit eenmalige event geen rekening kan worden gehouden met diëten, allergieën of andere restricties. Het programma valt samen met de Hotelnacht in Amsterdam.  Reserveren kan ook via de site van Hotelnacht.

Dogs & tails menu

LOBSTERS & FLOWERS WITH HOLY OFFERING COCKTAIL (25,-)
Brioche gevuld met kreeft, citroenverbena mayonaise en rozen
Don Julio Anejo met citroenverbena siroop, limoen en kardemom bitters

FOIE GRAS & WILD DUCK WITH NEGRONI SBAGLIATO COCKTAIL (25,-)
Brioche gevuld met wilde eend en foie sausage, zwarte truffel en ui
Campari met sweet Vermouth en bier

PORK BELLY & CAVIAR WITH DUTCH MARTINI COCKTAIL (25,-)
Brioche gevuld met  worstje van varkensvlees, kool en Asetra kaviaar
Corenwyn met wodka, Vermouth en ‘Amsterdamse ui’

BANANA & CHOCOLATE WITH JEREZ OLD FASHIONED COCKTAIL (20,-)
Kaneelbrioche gevuld met gekarameliseerde banaan, yuzu en chocola
Bourbon met geroosterde hazelnoot en sherry reduction, smokey Whiskey en Angostura bitters

lentegerecht

Bas van Kranen, Bord’Eau.

Pand10 Amsterdam

Pand10 wordt door het hotel vaker ingezet voor tijdelijke restaurants. Voormalig chef Richard van Oostenbrugge startte eerder in Pand10 drie pop-ups. Nooit waren ze zo tijdelijks als Dogs & Tails. Eerdere pop-ups waren Miss Mexico (Mexican Street Food en cocktails) en een tijdelijk restaurant met bier en bijpassende gerechten, daarna stonden kip en ‘coqtail’ centraal in Chicks & Coqs. De pop-up met speciaalbieren stopte na 10.000 verkochte flesjes.

Pand10 aan de Nieuwe Doelenstraat in Amsterdam is de oude Freddy’s Bar, de bar heeft een andere ingang én een andere doelgroep dan hotel De L’Europe.


 

Reageer op dit artikel