nieuws

Vijf jaar ‘Cooking Battles’ tijdens de Horecabeurs in Goes

Restaurant 720

Food Lab Zeeland, het samenwerkingsverband tussen bedrijven en het vmbo en mbo-horecaonderwijs in Zeeland, organiseert voor het vijfde jaar op een rij ‘Cooking Battles’ voor professionals en mbo-studenten tijdens de horecabeurs in de Zeelandhallen in Goes.

Vijf jaar ‘Cooking Battles’ tijdens de Horecabeurs in Goes

Op maandag 18 maart starten de Cooking Battles en gaan professionals samen met hun studenten de strijd aan met andere teams van toprestaurants uit heel Nederland om de Zeeuwse Mossel Trofee. Tijdens deze wedstrijd ligt de nadruk onder andere op vaktechnische kooktechnieken, creativiteit, hygiëne en de samenwerking tussen leermeester en student.

Wisseltrofee Zilt

Op dinsdag 19 maart strijden mbo-studenten van Scalda College voor Hotelmanagement en Gastronomie, Arcuscollege, Gildeopleidingen Roermond, Albeda College Horeca & Toerisme, Zoomvliet Hotelschool, ROC van Amsterdam, Hotelschool Ter Duinen (BE) en Albeda Horecacollege Maassluis onderling om de Wisseltrofee Zilt. Tijdens deze wedstrijd ligt de nadruk op de kooktechnieken, creativiteit, hygiëne, presentatie en smaak.

Duurzaamheid

Uiteraard wordt het eten wat wordt bereid en geserveerd niet zomaar weggegooid. Food Lab Zeeland zorgt voor tafelgasten. Binnen Foodlab Zeeland speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Door het centraal stellen van Zeeuwse streekproducten en het omarmen van de principes van de Dutch Cuisine en Gezond in Zeeland wordt invulling gegeven aan een aantal uitdagingen rondom duurzaam, gezond leven en werken in de keuken. De klimaat impact van vleesproductie en het vervoer van voedsel over grote afstanden zijn nagenoeg bij iedereen bekend.

Door structureel te kiezen voor eerlijke producten uit de regio en het gebruik van groenten te promoten ten koste van vlees neemt de klimaatimpact van een menu zichtbaar af. Ook tijdens activiteiten en wedstrijden houd Food Lab Zeeland zich vast aan deze duurzaamheid en ‘Gezond in Zeeland gedachte’. Hierbij staat het gebruik maken van zoveel mogelijk lokale leveranciers staat centraal.

Horecabeurs Goes vindt plaats in de Noordzeehal van de Zeelandhallen te Goes op 18 en 19 maart van 10.00 tot 19.00 uur.