nieuws

Harry Bult: Whatsapp groep vraag en aanbod horecapersoneel

Restaurant 1335

Harry Bult: Whatsapp groep vraag en aanbod horecapersoneel

Harry Bult van restaurant ’t Binnenhof in Paasloo heeft een Whatsapp-groep aangemaakt ‘om het tekort aan horecapersoneel iets te beperken’, zo zegt hij zelf. ‘In de groep komt vraag en aanbod van koks en bedieningsmedewerkers samen.

De groep heet ‘We Need Horeca Assistance’ (WNHA) en is zowel voor de witte als de zwarte brigade. ‘Horecamensen die graag willen werken, kunnen zich aanbieden. Veel koks vervelen zich bijvoorbeeld op vrije dagen. Of vinden het leuk om af en toe bij een ander bedrijf te helpen.’

Harry Bult vervolgt: ‘Met WNHA  wil ik graag een platvorm creëren voor gepassioneerde chefs, jonge vakgenoten en bedrijven waar vraag en aanbod elkaar tegenkomen. Meld je gewoon aan voor de Whatsapp groep, mocht je handen tekort komen, dit geldt alleen voor de betrokken horecamensen.’ Aanmelden kan door via Messenger een bericht naar Harry Bult te sturen.

Vraag en aanbod horecapersoneel

Bult is twee weken geleden begonnen en beheert nu een groep van 56 mensen. ‘Soms heb je grote partijen op je zaak of je moet extern koken. Op die dagen heb je extra mankracht nodig. Meestal put je dan uit je eigen netwerk, maar dit gaat verder. In de app groep vraag je wat je nodig hebt, een zelfstandig werkend kok of iemand in de bediening. En als er dan koks zijn die willen helpen en beschikbaar zijn kunnen zij zich opgeven.’

Daar houdt de bemoeienis van Bult op. Met verloning of andere financiële afspraken bemoei ik me niet.’

In de groep zitten zzp-chefs, maar ook veel horecapersoneel dat in loondienst is. Vorige week bood een chef die net terug was uit Amerika zich aan. ‘Van alle kanten kreeg hij tips waar nog mensen werden gezocht. De app groep is minder vluchtig dan een oproepje op Facebook.’

Deelnemen aan de groep kost niets, ook horecabedrijven die personeel uitvragen betalen er niets voor. ‘Ik heb er zelf geen belangen bij, ik wil alleen de branche helpen.’

Bult testte vorige week een vraag vanuit het bedrijf waar hij zelf werkt – Het Binnenhof in Paasloo. ‘In juni hebben we een grote partij op locatie. Mensen uit de keuken gaan mee en de sous en een leerling blijven in Paasloo. Maar dat is niet genoeg. Ik heb voor die dag twee zelfstandig werkende koks gevraagd en ook gekregen. Iedereen kan gewoon vragen wat hij nodig heeft. Alleen ‘extra handjes’ kan ook.


 

Reageer op dit artikel