nieuws

Restaurant To Amuse Haarlem van Arjen Rector definitief gesloten

Restaurant 1539

Restaurant To Amuse Haarlem van Arjen Rector definitief gesloten

Restaurant To Amuse aan de Zijlstraat in Haarlem is definitief gesloten. Ondernemer Arjen Rector sloot in januari de deuren van het restaurant en maakte toen nog plannen voor een nieuwe start in hetzelfde pand aan de Zijlstraat.

De rechtbank in Noord-Holland heeft de bv To Amuse Haarlem op 3 april failliet verklaard.

In februari schreef Arjen Rector op de website: ‘Na een hectische periode van reorganisatie,  heb ik besloten To Amuse te verkopen. Persoonlijk zal ik deze fantastische en leerzame periode in mijn leven blijven koesteren, maar nu is het tijd om verder te gaan en nieuwe dromen uit te laten komen samen met mijn partner Leonie Mooijekind. De verkoop is inmiddels in een vergevorderd stadium.’

In januari meldde de horeca-ondernemer nog dat hij gasten vroegtijdig zou laten weten wanneer heropening plaatsvond. Hij sprak toen nog over een vernieuwd To Amuse.  Tegenover Misset Horeca wilde hij destijds geen opheldering geven over de situatie.

De prachtige zaak aan de Zijlstraat 56-58 staat te koop op de website van horecamakelaar Klaassen.

CENTRUM HAARLEM – TOP RESTAURANT-BRASSERIE

Ik denk dat het restaurant “To Amuse” die wij in de verkoop hebben gekregen, zeker een plaats verdient in de top 3 van mooiste horecabedrijven in Haarlem. Kosten nog moeite zijn een aantal jaren geleden gespaard gebleven, om dit prachtige en bekende horecapaleis om te turnen naar een brasserie/restaurant waar op hoog niveau gekookt wordt.

De totale oppervlakte op dit moment bedraagt c.a. 400m2 en biedt nog mogelijkheden om het geheel verder uit te breiden, of misschien wel te verdubbelen. Het restaurant is zeer compleet, heeft 2 verdiepingen, een imposante bar, een brasserie en restaurant gedeelte, private dining, open keuken, voorbereidingskeuken, opslag, personeelsruimte en een klein maar fijn terras langs de gehele voorgevel van het pand.

De zaak kan in principe vrij van verplichtingen geleverd worden. De reden tot verkoop ligt helaas in de privésfeer, meer kunnen wij er niet over zeggen. Zowel de omzet als de vraagprijs liggen beiden op het hogere niveau, waarbij wij specifiek willen melden, dat er over de telefoon geen informatie verstrekt zal worden. Wij vragen alleen kandidaten die over aantoonbare ervaring en voldoende financiële middelen beschikken, te reageren.

OMZET INDICATIE : OP AANVRAAG
VRAAGPRIJS EXPLOITATIE: € 450.000,-
HUURPRIJS : € 10.000,- P.M.

Over To Amuse

Rector was zelf executive chef in To Amuse, partner Leonie Mooijekind was gastvrouw en sommelier. Ze zaten in een historisch pand aan de Zijlstraat in Haarlem. Voorheen zat hier Stads Café.

To Amuse Haarlem

Chef-kok was Ilias El Charnatie. De eigenaar stond eerder in de keukens van De Vrienden van Jacob in Santpoort, van Merlet en Schoorl en van Chapeau in Bloemendaal. Bij De Vrienden van Jacob had Rector zijn langste dienstverband, hij was er 13 jaar chef de cuisine. In 2013 startte hij met To Amuse. Destijds samen met SVH Meesterkok Michel Lambermon. Lambermon werkt nu voor Big Green Egg.

De eerste vestiging van To Amuse zat aan de Donkere Spaarne 28 en werd gebruikt voor private dining, workshops en catering.


Reageer op dit artikel