Chef-kok Kevin Hilkens neemt restaurant De Kolentip in Maasbracht over

Chef-kok Kevin Hilkens neemt restaurant De Kolentip in Maasbracht over

Danny Meijers en Rik Opstals dragen per 1 augustus 2019 de volledige exploitatie van restaurant De Kolentip (Lekker500, Gault Millau 13,5 pnt) over aan chef kok Kevin Hilkens die er al sinds 2007 in dienst is.

In 2005 nam Danny Meijers (40) als jonge gast de zaak over van de toenmalige eigenaren. De jaren die volgden hebben hem gevormd tot de ondernemer die hij is. 'Het ging allemaal niet zonder slag of stoot', zegt Meijers, 'maar belangrijk is het team aan mensen dat je om je heen verzamelt. Hier ben je als horecaondernemer toch echt van afhankelijk.'

Eén van die mensen is Rik Opstals (31), die in 2015 na 7 jaar loondienst als compagnon in de zaak stapte. Opstals: 'Ontzettend tof om je eigen restaurant te hebben, maar het is toch meer dan alleen maar een goed koken.' November 2018 startten de twee ambitieuze ondernemers een tweede zaak genaamd G7 Food & Drinks in Sittard. Twee monumentale panden waar ze een restaurant en kleinschalige evenementen locatie bestieren. 'We willen op deze nieuwe locatie nog meer focus op kwaliteit leggen', zegt Meijers. 'Door een vliegende start hier en het feit dat chef-kok Kevin Hilkens al meer dan een jaar restaurant De Kolentip geheel zelfstandig aan het runnen was, gingen we nadenken over de toekomst. Waarom andere mensen binnen ons team niet de kans gunnen om zich te ontwikkelen om zo zelf ook weer door te kunnen ontwikkelen? En zo geschiedde!'

Kevin Hilkens

Hilkens (30) is zoals gezegd al sinds 2007 in loondienst. Hij startte als stagiair, groeide door als chef de partie, souschef en uiteindelijk zes jaar geleden - als chef-kok. 'De tijd is aangebroken voor een volgende stap. Wat is dan mooier om verder te bouwen aan iets waar je al 12 jaar onderdeel van bent? Wel gaat hij iets meer zijn eigen signatuur in de gerechten brengen en wordt het concept iets laagdrempeliger', zo geeft hij aan. 'Met een kleine a la carte kaart met klassiekers. Daarnaast wil ik nog een leuk verrassingsmenu serveren van drie-, vier- of vijfgangen. Dit vergezeld van mooie wijnen, veelal per glas en lekkere speciaalbieren. '

Over restaurant de Kolentip

De Kolentip bestaat sinds 2003 en heeft sinds 2012 onafgebroken een notering in Lekker 500 en 13,5 punten in de laatste Gault Millau.