Metamorfose voor sterrestaurant De Burgemeester

Metamorfose voor sterrestaurant De Burgemeester

De Burgemeester * in Linschoten onderging deze zomer een flinke opfrisbeurt. Het restaurant kreeg een nieuwe look, er zijn twee private dining-ruimtes toegevoegd en ook keuken en terras werden aangepakt.

Nadat eigenaren Sander en Anne Spruijt, De Burgemeester in 2016 overnamen van Bernard Tesink, hebben ze nu een frisse start genomen met een totaal vernieuwd restaurant. Van 4 augustus tot 9 september onderging het sterrestaurant in Linschoten ook een totale metamorfose.

In alle aspecten van de verbouwing was ‘duurzaamheid’ de rode draad, zegt het echtpaar Spruijt. Daarom werd gekozen voor led-verlichting, isolerende beglazing en koken op elektra in plaats van op gas. 'We willen ons het restaurant graag helemaal eigen maken en ook uitstralen wat bij ons past’, zegt Sander Spruijt.

Private dining

Zowel het restaurant, als de keuken en zelfs het terras moesten eraan geloven, alles werd vernieuwd. Het restaurant kreeg een nieuwe look en er werd ook een mogelijkheid tot twee private dining ruimtes gecreëerd.

'Het nieuwe interieur zorgt voor een moderne look en het geeft ons de mogelijkheid om onze gasten de totaalbeleving te geven die wij wensen.’

Terras wordt serre

Over het oude terras werd een serre geplaatst. Deze kan in de zomer geopend worden, waardoor de mogelijkheid blijft bestaan om buiten te tafelen. Daarnaast kan de serre ook worden afgesloten waardoor er een gezellige private dining ruimte ontstaat met plaats voor maximaal 24 gasten.

Ook in de nieuw ingerichte wijnkamer kunnen groepen tot maximaal 8 gasten dineren.

Nieuwe keuken

De voordien kleine keuken benodigde een grondige renovatie. De nieuwe keuken is ‘de trots’ van chef Sander Spruijt. Er werd gewerkt met betere apparatuur en er is meer ruimte ontstaan, wat dan weer zorgt voor een betere routing voor zowel de bediening als de keukenbrigade.


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.