Nieuw bestuurslid voor de Sterklas

Nieuw bestuurslid voor de Sterklas
Ricardo Eshuis

Stichting Sterklas heeft een nieuw bestuurslid; Ricardo Eshuis van SVH neemt zitting in het bestuur. Hij neemt het stokje over van Alain Alders. Deze SVH Meesterkok zat sinds 2013 in het bestuur maar treedt dit jaar af.

Naast Ricardo Eshuis zitten ook de SVH Meesterkoks Jeroen Robberegt en Ben van Beurten in het bestuur van de Sterklas.

Als expertisecentrum voor het horecaonderwijs gaat SVH de Stichting Sterklas vanaf dit jaar ondersteunen met haar werkzaamheden om de opleiding naar een nog hoger niveau te tillen. Samen met SVH Meesters, de leermeesters en docenten van de Sterklas wordt er gewerkt aan een vernieuwde Sterklas, waarbij het absolute topniveau bewaakt en behouden wordt. Uiteraard staat bij SVH de deur open voor alle opleidingen die hetzelfde doel nastreven

Eshuis noemt het ‘logisch’ dat SVH plaatsneemt in het bestuur. ‘Nederland is steeds belangrijker geworden als culinaire bestemming. Om die positie te versterken hebben we een nieuwe generatie chefs nodig die vormgeeft aan trendsettende, kwalitatieve horecaconcepten. Hierbij horen goed opgeleide koks.

Over Sterklassterklas chefs

Gestart als initiatief van de Nederlandse SVH Meesterkoks is de Sterklas al meer dan 20 jaar een toonaangevende culinaire vakopleiding in Nederland. Opgericht door SVH Meesterkoks Cas Spijkers en Cees Helder, staat deze opleiding achter leerlingen die het maximale uit hun culinaire carrière willen halen.

Tijdens de tweejarige opleiding werken de leerlingen van de Sterklas bij de beste restaurants van Nederland en krijgen zij gastlessen van SVH Meesterkoks en specialisten uit het bedrijfsleven. Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvangen zij het niveau 4 diploma ‘SVH Gezel Meesterkok’ en het Sterklas-certificaat.

Nederland heeft voor deze internationale toppositie al de basis gelegd met de SVH Meesterkoks en de Sterklas opleiding voor SVH Gezel Meesterkok. Mijn persoonlijke ambitie en die van SVH is om ervoor te zorgen dat de toekomstige Sterklas dat hoge niveau blijft bieden en zich verder ontwikkelt tegen de achtergronden van de veranderingen in de tijd.’

‘Op deze manier draagt de Sterklas opleiding bij aan het positioneren van Nederland als culinaire bestemming. Dat we hierbij samenwerken met andere topopleidingen in Nederland spreekt voor zich: we willen immers Nederland verder op de culinaire kaart zetten.’

Sterklas 2019/2020

Nieuwe lichting Sterklas vol

Op maandag 9 september is een nieuwe lichting van het maximale aantal van 18 jonge koks aan de opleiding gestart, onder begeleiding van docenten van het ROC Amsterdam, MBO College Centrum. Het nieuwe schooljaar van de Sterklas is die dag traditioneel geopend met een gezamenlijke lunch, dit jaar in het Pulitzer Amsterdam. Hier maakten de leerlingen kennis met elkaar, de docenten en het bestuur.