Spice Monkey opent deuren in voormalig pand Gare du Sud in Utrecht

Spice Monkey opent deuren in voormalig pand Gare du Sud in Utrecht

Voor het Indonesië-gevoel hoef je straks niet meer 14 uur in het vliegtuig. Eigenaren Guido van de Bor en Joris Visser brengen met hun nieuwe zaak Spice Monkey 'de beste Bali-vibes' naar Utrecht. Het restaurant opent begin 2020 de deuren, inclusief urban jungle.

Spice Monkey zal zich vestigen in het oude pand van Gare du Sud aan de Oosterkade. Het voormalig restaurant wordt op dit moment volledig verbouwd en omgeturnd tot een frisse nieuwe zaak. Inspiratie voor het nieuwe concept vonden de twee eigenaren onlangs tijdens een inspiratietrip door Bali.

Guido van der Bor: 'Als je door de smalle en drukke straatjes van Bali rijdt, dan zie je om de paar meter wel een Warung staan. Deze kleine eetkraampjes, vaak gerund door families, serveren de lekkerste lokale snacks en drankjes. Die sfeer van streetfoodwillen we graag naar Utrecht halen. Dus met de smaken van daar, maar wel op onze eigen manier.'

Hout, bamboe en groen

Voor de echte Bali-vibes wordt er in het interieur veel gebruik gemaakt van hout, bamboe en groen. De grote ruimte van het restaurant wordt opgedeeld: voorin voelt het als een Indonesische Warung middenin de jungle en achterin waan je je binnen bij een luxe Javaans – Balinees restaurant. Het ontwerp is van Tubbs design, die eerder ook verantwoordelijk was voor het interieur van Firma Pickles, Lucy Lou en Piero’s Italian.

Restaurant Spice Monkey

Zoet en pittig

De Balinese keuken gaat van extreem pittig naar uiterst zoet en is een samenspel van invloeden uit de hele wereld. De menukaart van Spice Monkey speelt hierop in met herkenbare gerechten in een modern jasje. Wat kun je verwachten? Div. Saté van de BBQ, pittige salades en kruidige springrolls, in combinatie met cocktails, healthy juices en lokaal bier zoals Bintang en Tiger Beer. De shared dining gerechten zijn vanaf €4,- per stuk te bestellen.