De SVH Meesterproef van Henrie van der Heijden werd in in Restaurant Vista afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles*, The Dylan Amsterdam) en Sidney Schutte (Restaurant Spectrum**, Waldorf Astoria Amsterdam) en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland namen . 'Henrie is een absolute meester, zowel in de keuken als daarbuiten. Hij weet zijn gasten en zijn brigades aan zich te binden en is een voorbeeld voor anderen. Hij is een vakman die goed voor zijn medewerkers zorgt en bij wie kwaliteit hoog in het vaandel staat. Zijn klassieke keuken die hij verfijnd heeft met hedendaagse smaken en toevoegingen en de kennis en kunde in de bediening vullen elkaar aan en versterken elkaar, wat zorgt voor een beleving op meesterlijk niveau', aldus de commissie.
Grote eer
Van der Heijden begon zijn carrière in 1999 als aankomend chef de partie bij Restaurant Manoir Inter Scaldes** in Kruiningen. Daarna werkte hij bij verschillende (sterren)restaurants zoals bij La Vilette* en Amarone* in Rotterdam en liep hij verschillende stages bij Restaurant La Truffe Noire* in Brussel en bij Restaurant de Librije*** in Zwolle. In 2011 begon hij samen met zijn vrouw Ingrid hun eerste restaurant, ’t Raadhuis in Heinoord. In 2016 openden ze Restaurant VISTA dat al na 1 jaar bekroond werd met een Michelinster.
'Ik vind het een grote eer om de titel SVH Meesterkok, de hoogste graad die er in ons vakgebied is, te mogen voeren. Van daaruit wil ik een voorbeeld zijn voor de volgende generatie aankomende talenten en blijven meedenken in een vak wat voortdurend ontwikkelt en innoveert', aldus de 149ste SVH Meesterkok.
SVH Meestertitels
Met het slagen van Henrie van der Heijden heeft Nederland in totaal 295 SVH Meesters, die samen 311 SVH Meestertitels hebben behaald, verdeeld over de zes SVH Meestertitels (SVH Meesterkok, Meesterhorecaondernemer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker en Wijnmeester).