New Chefs on the Block zet drie jonge chefs in de spotlights

New Chefs on the Block zet drie jonge chefs in de spotlights

Roy Kramer van restaurant Silver, Robin van de Bunt van De Leuf en Zoë Jonker van Sal do Mar kregen maandag 2 december van Gault&Millau en Foodreporter de titel 'New Chefs on the Block' uitgereikt. In New Chefs on the Block worden jonge, getalenteerde chefs in de spotlights gezet.

Dit jaar portretteren Gault&Millau en Foodreporter jonge talentvolle chefs en hun culinaire ontwikkeling  in mini documentaires. De korte films geven een goed beeld van de chefs, inspiratie, passie en ambitie. Vier keer per jaar gaan deze docu’s in première en krijgt nieuw talent een podium. Dit was de derde editie.

Roy Kramer (Silver)

De 22-jarige Roy Kramer van restaurant Silver, één van de jonge talenten, maakte de sprong van leerling kok naar chef-kok. En die sprong ging hem goed af. 'Ik ben geen chef die staat te schreeuwen. Dat maakt koks alleen maar zenuwachtig en dan gaan ze fouten maken. Dus op de meest drukke momenten worden bij ons ook nog grapjes gemaakt.' Hij vindt het een uitdaging om van snijafval een mooie jus te maken, en maakt zelf zijn azijn.

Robin van de Bunt (De Leuf)

Robin van de Bunt van De Leuf wordt omschreven als perfectionistisch. 'Mijn pa kookte twee sterren, dus ik voel ook de drang om mij te bewijzen. Die druk heb ik nodig om te presteren.' De menukaart is mede geïnspireerd door de vier maanden lange rondreis die Van de Bunt maakte door Azië. 'Geïnspireerd op de streetfood gerechten die we daar hebben gegeten.'

'Groot gevaar voor een chef is dat hij denkt dat hij er al is', duidt hij wanneer het gaat om zijn bescheiden karakter. 'Je moet altijd die focus houden. Ik heb ook liever dat de gasten door door het bord ervaren dat ik goed bezig ben, dan dat ik dat zelf zeg.'

Zoë Jonker (Sal do Mar)

Talent Zoë Jonker van Sal do Mar- tevens verkozen tot Ontdekking van het Jaar- zegt in de mini-documentaire: 'We willen het hoogst haalbare uit onszelf halen én uit ons personeel. Het is niet perse ons doel om te presteren in de gidsen, vinden we niet belangrijk, we willen doen wat wij leuk vinden.'

Tweesterrenchef Jan Sobecki overhandigde het drietal de prijs. Hij tipte de talenten om zichzelf te blijven. 'Laat je niet gek maken, zorg goed voor je personeel en onthoud dat een notering in een culinaire gids geen succes garandeert. Je gasten betalen de rekening en die moeten blij jouw zaak uitgaan.'

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.