Nieuw in Houten: restaurant Miro, kitchen & drinks

Nieuw in Houten: restaurant Miro, kitchen & drinks

Aan het Plein in Houten openden Ron Grillet en Miriam de Jong, op 8 januari officieel hun restaurant. Er is plaats voor 45 couverts, op de etage ruimte voor private dinning c.q. workshops of vergaderingen en zomers is het terras geopend.

Ron Grillet is horeca. Hij heeft zijn grootste wens, een eigen restaurant met zijn partner Miriam, met restaurant Miro nu gerealiseerd. Miro beteknt ’Ik kijk’ in het Spaans. Het idee achter deze naam is dat de gast echt gezien wordt. Dat betekent geen 'bandje' afdraaien aan tafel, maar persoonlijke aandacht en een gastvrij onthaal.

Vier G’s

‘Gastheerschap, Gezelligheid, Goed eten en Genieten zijn de pijlers waarop dit restaurant draait. Gasten moeten zich thuis voelen terwijl ze uit zijn,’ vertelt Miriam. Ron: ‘Wat betreft gezelligheid, buiten de fijne sfeer die we creëren, gaat onze aandacht uit naar muziek. Op vrijdagavond zal er regelmatig een DJ in the house zijn, maar we brengen ook andere live music, van klassiek tot hedendaags, onder de noemer: ‘Lekker Lui(st)eren op Zondagmiddag’.

Culinair

De basis van elk restaurant is de menukaart. Chef-kok Georgios Terzis deed ervaring op bij het fameuze ‘Vis aan de Schelde’ en ‘Double Tree by Hilton’, in Amsterdam. Hij laat zich inspireren door ingrediënten van over de hele wereld. Dat resulteert in kleine, verfijnde gerechten, tegen kleine prijzen, die gasten in elke gewenste volgorde kunnen bestellen.

‘Onze producten betrekken we zoveel mogelijk van lokale biologische boeren en dat próef je. En we hebben nóg een troef in handen: Miriam bakt geweldige taarten,’ aldus Ron.’