Nieuwste zaak Sergio Herman 14 juli open

Nieuwste zaak Sergio Herman 14 juli open

De nieuwste zaak van chef en ondernemer Sergio Herman opent dinsdag 14 juli. Het gaat om Le Pristine restaurant en Le Pristine Café. De horecabedrijven bevinden zich in Antwerpen.

Reserveren voor Le Pristine Restaurant en Le Pristine Cafe van Sergio Herman aan de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen kan vanaf dinsdag 23 juni 2020. Sergio Herman wilde de nieuwe horecabedrijven in Antwerpen in april openen, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten.

Het zorgde wel voor extra voorbereidingstijd om dit veelzijdige project te openen voor het grote publiek. Het nieuwste restaurant van Sergio Herman brengt Zeeuwse terroir met Italiaanse flair en breekt sterk met alles wat hij eerder al heeft neergezet.

Sergio Herman Pristine-team

Headchefs
Chris Blom
(Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic)
Thomas D’Hooghe
(Clandestino, Hemelrijk, Pure C)

Restaurant manager
Willem Van den Broeck
(Noma - Kopenhagen, Tokyo, Sydney en Tulum, 2010 best sommelier of Belgium)

Maître
Carl Verrelst
(Luzine, Oud Sluis, The Jane, AIRrepublic)

Assistent-Maître
Willem Broos
(The Jane, dEssensi)

Le Pristine straalt een hoog internationaal niveau uit door het eigentijdse en indrukwekkende interieur,’ zo zegt Sergio Herman zelf over zijn bedrijf in een persverklaring.

Als chef wil ik niets liever dan mensen verliefd te laten worden op pure smaken”

Herman vervolgt: ‘Eten in Le Pristine moet een feest zijn. Als chef wil ik niets liever dan mensen verliefd te laten worden op pure smaken, verrassende combinaties en de ingrediënten van mijn roots. Samen met de interieurontwerpers Peter Bundgaard en Signe Bindslev Henriksen van Space Copenhagen uit Denemarken hebben we in die lijn het hele project doorgetrokken. Elk detail is welbewust gekozen. Van het Belgische linnen en arduin tot het Dutch design van bevriende ontwerpers. Door zo diep in elk aspect van Le Pristine te gaan heb ik met elk onderdeel een persoonlijke band.’

Naam Le Pristine

De naam Le Pristine komt van het Engelse woord ‘Pristine’ en betekent puur en authentiek. Twee sleutelwoorden die Sergio Herman in elk project dierbaar zijn. Het is een Engels woord maar tegelijkertijd voelt het erg Frans. Met deze verwijzing wordt de link gelegd naar de gastronomische brasseriecultuur en wordt tegelijkertijd het internationale karakter onderstreept.

Niet reserveren voor het café

In Le Pristine Café, vooraan in het pand, kan men overdag terecht voor een snelle lunch en gerechten uit de houtoven in combinatie met cocktails en wijnen per glas. Vanaf 16 uur start het aperitiefmoment en worden er barfood & antipasti geserveerd.

Het café-concept onderscheidt zich van het restaurant vanwege het laagdrempelige karakter en omdat hier niet gereserveerd dient te worden. Ideaal als stop tijdens het winkelen of als pauzemoment.

Sergio Herman Le pristine
Het logo van Le Pristine

De keuken van het fine casual Le Pristine restaurant brengt een mix van traditie en innovatie met een uitgebreide wijnkaart die daar bij aansluit. Sergio’s Zeeuwse herkomst vindt men terug in de vis, schaal- en schelpdieren op de menukaart.

Het restaurant beschikt over een overdekte patio en een ruim buitenterras die beide afgesloten zijn van de drukte van de stad. Zowel voor het restaurant als de patio zal gereserveerd kunnen worden. Dagelijks zullen er ook enkele tafels beschikbaar zijn voor last-minute reserveringen.

Sergio Herman

Sergio Herman heeft in Antwerpen al twee zaken: The Jane en het Frites Atelier. Hij  kondigde in maart 2019  aan plannen te hebben voor een nieuw restaurant in de buurt van Cadzand in Zeeland.


Schrijf gratis in voor thema updates

Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.

Schrijf je gratis in!