Restaurant L'invité Amsterdam start duurzame wijngaard in Bergen

Restaurant L'invité Amsterdam start duurzame wijngaard in Bergen

Restaurant L'invité Amsterdam start een moderne duurzame Nederlandse wijngaard op 40 kilometer van de hoofdstad, bij het Noord-Hollandse dorpje Bergen. De wijngaard wordt volledig duurzaam beheerd.

Gasten van L’invité Amsterdam en liefhebbers van Nederlandse wijnen kunnen lid worden en participeren met hun eigen wijnstokken op het domein.

De wijnstokken worden full-service verzorgd: in 5 jaar tijd zien ze hun eigen wijnranken opgroeien van wortelstok tot heerlijke wijnen. De eigen wijnen kunnen straks ook worden geopend in het restaurant. Op Wijndomein Bergen maakt L’invité gebruik van de nieuwste internationale inzichten op het gebied van duurzame wijnbouw. Zo worden er moderne resistente druivenrassen geplant, zoals de Johanitter en de Cabernet Cortis. Deze nieuwe druivenrassen sluiten goed aan bij het Nederlandse klimaat en resistent zijn tegen veel voorkomende schimmels, zoals meeldauw of valse meeldauw.

Restaurant L'Invité Amsterdam
Restaurant L'Invité Amsterdam

Ook is er veel aandacht voor biodiversiteit op de wijngaard en wordt een rijk bodemleven gestimuleerd. Kwaliteit en duurzaamheid zijn de belangrijkste doelstellingen voor L’invité, zowel in het restaurant als op de wijngaard.

Members-only en crowdfunding

Gasten van L’invité en liefhebbers van Nederlandse wijnen kunnen lid worden van de wijngaard op Wijndomein Bergen. Ze krijgen dan onbeperkt toegang tot de wijngaard en worden uitgenodigd voor speciale events zoals de plantdagen, de oogst, persen, blenden of bottelen. Elk lid krijgt een persoonlijke wijnstok op het domein. Wijnen zullen straks niet los te koop zijn, de opbrengsten van de wijngaard zullen worden verdeeld onder de leden.

Restaurant L'Invité Amsterdam

Om de opstart van de wijngaard te financieren is een crowdfunding campagne opgestart op CrowdAboutNow. In totaal heeft L’invité nog 125.000 euro nodig, hiervan is er met de eerste 56 investeerders nu 63 procent behaald. Met de totale investering zal de grond worden gekocht en voorbereid op duurzame wijnbouw.
De wijnstokken zullen worden besteld in oktober en in april 2021 zullen deze worden aangeplant. De investeerders via CrowdAboutNow zijn tevens de eerste leden van de wijngaard.