Restaurant 5&33 maakt plaats voor Portugese tweesterrenchef

Restaurant 5&33 maakt plaats voor Portugese tweesterrenchef

Restaurant en bar 5&33, wat sinds 2013 onderdeel was van art'otel in Amsterdam, heeft de deuren gesloten. Dit najaar opent op die plek aan de Martelaarsgracht 5 een nieuw restaurant: Arca Amsterdam. Dit is een Portugees concept onder leiding van Henrique Sá Pessoa, die met zijn restaurant Alma in Lissabon in 2019 de tweede ster ontving.

Dit najaar brengt Henrique Sá Pessoa, de met twee Michelinsterren bekroonde Portugese chef-kok, zijn visie naar Amsterdam. Hij is verantwoordelijk voor Arca Amsterdam, het culinaire concept in het gloednieuwe restaurant van art'otel amsterdam welke dit najaar geopend zal worden.

Arca brengt culinair Portugal naar Amsterdam. Authentiek en toegankelijk met Portugese en Aziatische invloeden, altijd modern en soms met een twist. Arca Amsterdam brengt sterke smaken en avontuurlijke kruiden naar Amsterdam, ontleend aan de oude Portugese handelsroutes. Naast de wijnkaart heeft Sá Pessoa cocktails ontwikkeld die uitstekend passen bij de kleine gerechten.

Over Henrique Sá Pessoa

Henrique Sá Pessoa is de derde chef-kok in de Portugese geschiedenis die twee Michelin-sterren bezit voor zijn restaurant Alma. Naast zijn kroonjuweel bezit Henrique ook het meer toegankelijke Portugees restaurant Tapisco en is hij de concept chef van Chiado, een Portugees restaurant met Aziatische invloeden in Macau.

In Portugal is Sá Pessoa bij het grote publiek bekend door zijn optredens in de nationale kookshow: Ingrediente Secreto, zijn eigen show op 24Kitchen: COMTRADIÇÃO en heeft hij inmiddels zeven kookboeken op zijn naam staan. Hij won in 2005 de award chef-kok van het jaar en al snel volgden er meer. Om er een paar te noemen: GQ Chef van het jaar (2017), Time Out Top 20 restaurants in Lissabon en World’s 50 Best Discovery (Alma Restaurant).

Dit jaar is Sá Pessoa - naast onder andere onze Nederlandse Sidney Schutte (restaurant Spectrum) - genomineerd voor de The Best Chef Awards. De 5e editie van deze award show wordt medemogelijk gemaakt door PERLAGE en vindt plaats op 13, 14 en 15 september 2021 in Amsterdam.

Arca Amsterdam maakt onderdeel uit van art’otel, een eigen hotelconcept van PPHE, dat ook het naastgelegen Park Plaza Victoria exploiteert. Op de plek waar Arca komt zat 8 jaar 5&33, een shared dining restaurant annex cocktailbar.