Chef-kok Roy Kramer weg bij restaurant Silver

Chef-kok Roy Kramer weg bij restaurant Silver
Roy Kramer, foto's Ton Kastermans Fotografie

Chef-kok Roy Kramer, die van Gault&Millau de titel 'New Chefs on the Block' kreeg, is weg bij restaurant Silver in Lelystad. Het jonge talent is een eigen delicatessenzaak begonnen waar in de avond private diners aan één tafel worden gegeven: Royce Delicatesse & Private Dining.

Met hulp van twee investeerders kon hij zijn nieuwe zaak aan de Kempenaar in Lelystad openen. 'Nu kan ik nog meer tijd en liefde in het koken stoppen.' Kramer verkoopt vanuit zijn zaak delicatessen zoals bonbons, kazen en wijnen, maar verzorgt er ook afhaalmaaltijden én kookt er in de avond voor gezelschappen van vier tot maximaal tien personen.

'Een private dining concept aan één tafel. Daar kan ik altijd koken naar de wens van de gasten.' Ook kan Kramer als chef aan huis worden ontvangen.

Kramer staat bekend om het zoeken naar de culinaire grenzen waarin hij bij Silver gebruik maakte van de meest uiteenlopen technieken om voedselverspilling te voorkomen. De kookkunsten van deze Fries met Koreaans bloed bleven niet onopgemerkt bij de culinaire gidsen. ‘Een parel in de polder’, zo omschreef de culinaire gids Lekker zijn prestaties. Gault&Millau gaf Kramer de titel ‘New Chefs on the Block’, een prijs waarin jong talent in de spotlights wordt gezet.

Kramer zet zijn kennis en kunde nu voort in zijn eigen zaak.