Rooftop Merckt: fine dining op hoog niveau geopend

Rooftop Merckt: fine dining op hoog niveau geopend

De Maripaan Groep heeft op 9 september restaurant Rooftop Merckt in Groningen geopend. Het betreft een fine dining restaurant waar chef Thomas Beekhuis, finalist van Bocuse d'Or Nederland 2017, in de keuken staat.

Horecamanager Peter Doornbos van Maripaan Groep: ‘Bij Rooftop Merckt dineren gasten letterlijk en figuurlijk op hoog niveau. Het uitzicht is adembenemend. De ambiance is uniek dankzij het glazen dak van Italiaans ontwerp dat zorgt voor prachtige vergezichten.’

Thomas Beekhuis in Rooftop Merckt

De keuken staat er onder leiding van chef-kok Thomas Beekhuis. Hij bereikte de Nederlandse finale van kookwedstrijd Bocuse d’Or in 2017 en werd eerder benoemd tot beste jonge kok van Noord-Nederland. Voorheen stond hij in de keuken van Bisque van Jan Gaastra en in die van sterrestaurant De Loohoeve van Jeroen en Marleen Brouwer. ‘Hij heeft passie voor werken met pure ingrediënten en plukt graag in de natuur zijn ingrediënten. Deze verwerkt hij zorgvuldig in artistieke gerechten.’

Skyfood en cocktails

Restaurant Rooftop Merckt is van woensdag tot en met zondag geopend. De zaak telt 40 zitplaatsen binnen en 40 buiten. Gasten kunnen er genieten van een zes- of zeven- of achtgangendiner. ‘Vanaf november serveren we ook lunch op woensdag, donderdag en vrijdag.’ Ook wordt dan Skyfood geserveerd, kleine culinaire gerechten voor bij de cocktail, zoals oesters, pata negra en sardines.

Over Merckt

De naam Merckt kwam tot stand door de naam van de Grote Markt in de 19e eeuw: ‘Breede Merckt’. Het nieuwbouwpand Merckt staat op de hoek van de Grote Markt. In het pand bevinden zich appartementen en rooftoprestaurant Merckt. Op de begane grond komt nog meer horeca. ‘De invulling hiervan is nog niet rond’, laat Doornbos weten.

Aanvankelijk was het plan dat horecaondernemer Patrick Beijk daar een foodmarkt zou openen. Hij stapte echter uit het project. Ontwikkelaar MWPO ging daarna voor de commerciële invulling in zee met de Maripaan Groep, dat vijftien Jumbo-filialen in het Noorden van het land telt, en een groeiende portefeuille met horecazaken.

Nieuwe horecazaak

Medio december opent Maripaan Groep weer een horecazaak: Graansilo Eten & Drinken. Honderddertig jaar geleden werden er in de graansilo aan de Griffeweg in Groningen, graansoorten als gerst en tarwe opgeslagen. Beneden in deze Graansilo bevindt zich de bierkluis waar ook de bieren van het merk Graansilo zijn herkomst vinden. Straks kunnen gasten in Graansilo Eten & Drinken terecht voor lunch, diner en borrel.