Restobar Saluut opent de deuren in Vught

Restobar Saluut opent de deuren in Vught

De Bossche chefkok Kyrha Brugman verwezenlijkt zijn droom met Restobar Saluut. De restobar is gevestigd aan de voet van de Petruskerk aan de Koestraat in Vught.

Kyrha Brugman is een echte horecaman en kookt al 20 jaar in verschillende keukens op hoog niveau, waarvan 12 jaar in de Bossche Korte Putstraat. Van jongs af aan droomt Brugman al over een eigen restaurant. Nu deze kans zich aandient, heeft hij alles op alles gezet om deze droom waar te maken. Zelfs met de kennis van nu over corona en de nieuwe maatregelen, laat Brugman zich niet uit het veld slaan.

Shared dining

Bij Restobar Saluut worden kleinere gerechten uit alle hoeken van de wereld gecombineerd met de lekkerste bieren, cocktails en wijnen. Het shared dining-concept is samengesteld met streekproducten van lokale ondernemers. De menukaart bestaat uit simpele, maar kwalitatief goede gerechten.

Brugman’s eerste insteek was het openen van een restaurant met de nadruk op uitgebreid lunchen en vroeg dineren. Helaas hebben de huidige omstandigheden Restobar Saluut gedwongen alleen gasten te mogen ontvangen voor de lunch. Hij start ook een afhaalservice met driegangenmenu's voor lunch en diner.

Crowdfunding

Brugman wist middels crowdfunding via Geldvoorelkaar.nl binnen twee uur zijn streefbedrag te behalen. 'Nooit heb ik durven dromen dat zoveel investeerders geloven in mijn concept, zeker in deze barre tijden', zegt Brugman. 'Mijn dank is groot, aan zowel de grote als kleine investeerders. Even groot is mijn dank aan mijn lieve vrouw Ilona en mijn twee dochters. Zij zijn mijn grootste steun en motivatie.'