Dit chefs-duo gaat de keuken van MJ Café leiden

Dit chefs-duo gaat de keuken van MJ Café leiden
Joas Bierlee en Robin Boel

MJ Café in Lelystad - geplande opening in april 2022 - heeft de namen bekend gemaakt van de executive chef en de head chef. Dit zijn respectievelijk Joas Bierlee en Robin Boel.

Joas Bierlee en Robin Boel krijgen samen de leiding over de keuken van het nieuwe horecabedrijf van Jeroen en Marinda Groot in de Bataviahaven in Lelystad. MJ Café ligt op steenworp afstand van het outlet centrum Bataviastad.

General manager MJ Café

Per 1 februari start Joëlle van Straten als general manager bij MJ Café. Van Straten heeft haar MBO hotelschool in Zwolle en HBO International Hospitality Management in Leeuwarden gevolgd.

Joas Bierlee naar MJ Café

De executive chef van MJ Café wordt Joas Bierlee uit Dronten. Bierlee heeft zijn opleiding gevolgd aan de Cas Spijkers academie Twente (geslaagd in juli 2020). Hij heeft in meerdere restaurants gewerkt en maakt nu de overstap van De Librije in Zwolle naar MJ Café.

Vanaf 1 februari 2022 gaan Bierlee en Boel beginnen met de ontwikkeling van het menu. ‘De kaart van de nieuwe zaak wordt laagdrempelig & hoogwaardig. Gerechtjes met een ‘touch of fine dining’. We kijken er naar uit om onze gasten te ontvangen in het voorjaar,’ aldus Jeroen Groot en zijn twee chefs. MJ Café krijgt bijna 200 zitplaatsen op een totaal van 900 vierkante meter (inclusief keuken en personeelsruimte).

Robin Boel

Head chef van MJ Cafe wordt Robin Boel. Hij heeft gewerkt bij restaurants als Pure C in Cadzand en bij Librije’s Zusje dat later Spectrum** by Sydney Schutte werd in het Waldorf Astoria Hotel in Amsterdam en The White Room* by Jacob Jan Boerma ook in Amsterdam.

‘Nu gaat hij zijn skills inzetten voor MJ Cafe,’ zegt Jeroen Groot trots. ‘Samen met Joas Bierlee (executive chef) zal hij leiding geven aan het keukenteam. Het is fantastisch dat we zulke top chefs in het MJ team hebben.’

20 fte, 55 mensen

Het totale team zal gaan bestaan uit ongeveer 55 mensen, omgerekend zal dat 20 fte zijn. ‘Niet iedereen gaat natuurlijk voltijds hier werken. We hebben ook parttimers en oproepkrachten nodig voor het weekend. Gelukkig zitten we niet in de Randstad,’ verzucht Groot. ‘Ik hoor van collega’s dat ze daar op sommige dagen gewoon niet open konden.’

Van der Valk als concurrent op de arbeidsmarkt

Naast MJ Cafe krijgt Lelystad nog een andere grote horecawerkgever en dat is Van der Valk. ‘Wel heftig. Zij hebben ook een paar honderd mensen nodig!’ Om overige teamleden te werven staat een marketingcampagne klaar. Met name social media worden hier ingezet. Insta, Facebook maar ook LinkedIn.