Minister opent Week van de Smaak

Minister opent Week van de Smaak

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) opent zondag in de Kunsthal Rotterdam de Week van de Smaak. Samen met burgemeester Ivo Opstelten geniet ze van een ontbijtje.

De actieweek is een protest tegen smaakvervlakking. De authentieke smaak staat centraal. Biologische en ambachtelijk bereide etenswaren, Nederlandse streekproducten, seizoenswaren en bijzondere en vergeten smaken krijgen extra aandacht. In het hele land doen restaurants, cateraars, koks, boeren, scholen, winkels, producenten en supermarkten mee.

In het hele land vinden allerlei activiteiten plaats. Vijf Brabantse scholen adopteren een week lang een kok om de gerechten in de schoolkantines aan te vullen. Restaurants serveren streekgerechten en bij honderden bedrijfskantines staat een speciale lunch op de menukaart. Kinderen krijgen smaakles en leren proeven. In Rotterdam mogen zij de lekkerste hagelslag van Nederland verkiezen.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.