Sterrenparade op EFFF

Sterrenparade op EFFF

Zeven nieuwbakken sterrenchefs met in totaal negen sterren gaven op het kookpodium van de European Fine Food Fair (EFFF) acte de présence. Ze kookten een klein gerechtje uit hun restaurant om aan het beurspubliek te laten proeven.

Als eerste kookte Michel van de Kroft (foto) van ’t Nonnetje in Harderwijk, die later op de BBB nog de derde plek behaalde in de kook- en wijnwedstrijd Riesling Challenge. Verder traden aan: Moshik Roth van ’t Brouwerskolkje in Overveen, Erik van Loo van Parkheuvel in Rotterdam, Pieter de Ronde van Cour du Nord in Nooitgedacht, Hans de Bont van De Moerbei, Stefan van Sprang van Aan de Poel en Rogier van Dam van Posthoorn in Monnickendam.

Allen behaalden ze in november hun eerste of tweede ster. Om het Michelin-gevoel terug te brengen op de EFFF, nodigde delicatessenleverancier Vanilla Venture met MECC en vishandel Jan van As, de gelauwerde chefs uit op de beurs.

De vijftien chefs die een ster ontvingen, gaven niet allemaal gehoor aan de uitnodiging. Een aantal voelde er niets voor naar het diepe zuiden af te reizen, enkelen waren op het laatst verhinderd door ziekte of een volgereserveerd restaurant. Dat laatste gold in ieder geval voor Margot Reuten, die Da Vinci vol zag lopen met collega’s op weg naar de Maastrichtse beurs.

De chefs die wel aanwezig waren, genoten de avond ervoor nog van een intiem diner in designhotel Carbon in het Belgische Genk, dat werd verzorgd door sterrencollega’s uit Spanje, Italië en Nederland. Ook dit diner was op initiatief van Vanilla Venture, Jan van As en MECC.