Oracle mikt nadrukkelijker op hospitality

Oracle mikt nadrukkelijker op hospitality

Digitaal dienstverlener en software-leverancier Oracle gaat zich nog nadrukkelijker op de gastvrijheidsbranche richten. Daartoe is een aparte business unit opgericht, laat het bedrijf weten.

Veel horecabedrijven gebruiken al software van Micros, dat bedrijf is vorig jaar overgenomen door Oracle. 'We willen voortbouwen op de sterke basis die Micros al heeft in de horeca', zegt Oracle in haar persbericht.

De nieuwe business unit moet de ontwikkelingen versnellen die Oracle doet op het gebied van cloudoplossingen, mobiel werken en gastbelevingstechnologiën.

'Door de twee merken Oracle en Micros te combineren in één business unit, creëren we een portfolio dat zijn weerga niet kent in de industrie', zegt senior vice president en general manager van Oracle Retail & Hospitality Mike Webster. 'We hebben het sterkst mogelijke team samengesteld uit veteranen in de sector. Zij staan elke dag op met maar één doel voor ogen: hoe wij onze klanten kunnen helpen hun gasten die onvergetelijke ervaring te bieden.'