Van der Valk opent hotel in Amsterdam

Van der Valk opent hotel in Amsterdam

Eind 2017 opent Van der Valk Hotels haar eerste vestiging binnen de stadgrenzen van Amsterdam. In maart dit jaar start de bouw van een 60 meter hoge hoteltoren. Het hotel opent haar deuren aan de Joan Muyskensweg, bij knooppunt Amstel, waar de A2 en de A10 kruisen.

Het nieuw te bouwen hotel bestaat uit 206 kamers en ruime congres- en wellness faciliteiten. Het hotel krijgt 135 parkeerplaatsen en ligt op 500 meter loopafstand van metrostation Overamstel, centraal gelegen ten opzichte van de Rai, Arena en Schiphol. Per boot wordt het hotel ook bereikbaar via het terras aan het water met aanlegsteiger.

Restaurant

Met de bouw van dit hotel gaat een lang gekoesterde wens van het familiebedrijf in vervulling om een vestiging binnen de stadsgrenzen van onze hoofdstad te hebben. De afmetingen van de 206 hotelkamers gaan variëren tussen de 24m2 en 48m2. Er komt een à la carte restaurant, een buffetrestaurant en een moderne bar met terras aan het water. Ook worden er 11 multifunctionele congres- en vergaderruimtes gecreëerd. Op de 3e etage komt een wellness, fitnessruimte en buitenzwembad. Van der Valk wil met dit hotel niet alleen een zakelijk en leisure publiek aan trekken, maar het richt zich ook op de locals uit de stad en de directe omgeving.

Bereikbaar per boot

Architectenbureau Oeverzaaijer heeft de L-vormige hoteltoren getekend. Het zal een echte eye-catcher worden. Uniek is het feit dat het hotel ook vanaf de Duivendrechtse vaart bereikbaar zal zijn. Bij het hotel wordt een aanlegsteiger gebouwd. Vanaf hier kunnen hotelgasten op een rondvaartboot stappen, een watertaxi nemen of aanmeren met hun eigen vaartuig.

Directie

Het nieuwe Van der Valk Hotel zal gerund worden door Thymen en Lucie Simons-Luiten, vierde generatie familie Van der Valk. Het directiepaar gaat met veel enthousiasme aan de slag en kunnen niet wachten om het eindresultaat aan het grote publiek te mogen laten zien.  Momenteel zijn zij nog verantwoordelijk voor het Duitse Van der Valk Hotel Melle-Osnabrück.

Duurzaam

De nieuwbouw wordt in zijn geheel op een maatschappelijk verantwoorde manier gerealiseerd. Dit is het resultaat van het duurzame beleid, dat de directie wil nastreven. Op het gebied van energiebesparing worden de allernieuwste technieken ingezet. Dit alles om de milieubelasting zo laag mogelijk te houden.

Van der Valk

Van der Valk Hotels & Restaurants bestaat nu ruim 80 jaar. In totaal heeft het familiebedrijf bijna 100 hotels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de Nederlandse Antillen. Behalve de nieuwbouw in Amsterdam worden de komende tijd ook hotels geopend in Groningen-Hoogkerk en Nijmegen-Lent.