Jaap Venendaal gaat nieuw hotel Ede niet exploiteren

Jaap Venendaal gaat nieuw hotel Ede niet exploiteren

Jaap Venendaal is niet langer betrokken bij de ontwikkeling van een hotel langs de A12 bij Ede. Een landelijke hotelketen is de nieuwe beoogd exploitant.

Welke keten dat is, is niet bekend. Venendaal geeft economische redenen als oorzaak van zijn besluit niet verder te gaan met de ontwikkeling. 'Soms moet je keuzes maken', zegt hij tegenover Misset Horeca.

'Ik vind het jammer dat ik er mee moet stoppen', zegt Venendaal. Het is de tweede tegenslag dit jaar voor de Edese ondernemer, nadat hij eerder drie hotels noodgedwongen verkocht aan Fletcher.

'Op 20 mei 2015 beleefde ik de slechtste dag uit mijn leven, met de brand in Hof van Wageningen. Uiteraard waren we verzekerd tegen brand, maar we kregen voor veel spullen slechts de dagwaarde vergoed. Dat is dus bijna niets. Terwijl we veel nieuw moesten kopen.'

Pas op de plaats

Zijn organisatie is financieel gezond, benadrukt Venendaal, maar het leek hem niet slim nu meteen weer ondernemersrisico te nemen met een nieuw hotel. 'Het is goed nu even pas op de plaats te maken.' De Jaap Venendaal Groep staat nu nog met een omzet van €14,3 miljoen (voor acht vestigingen) op plek 69 in de Top 100. Venendaal heeft nu nog Hotel de Wereld en Hof van Wageningen in Wageningen, PTC+ in Ede en zijn Wageningse restaurants.

De plannen voor een hotel aan de A12 dateren van 2013, toen Venendaal ze naar buiten bracht. Daarna hebben de plannen lang stil gelegen omdat de naastgelegen bioscoop CineMec procedeerde tegen de komst van een hotel, uit angst voor overlast van verkeer.

Dat Venendaal niet langer in beeld is voor het hotel in Ede, blijkt uit stukken van de gemeente Ede, meldt De Gelderlander. Uit die stukken blijkt ook dat investeerder Green Real Estate, dat het pand laat bouwen, in zee gaat met een landelijke keten, maar niet welke keten dat is. Of Fletcher ook dit hotel gaat exploiteren, wilde ceo Rob Hermans niet zeggen.