De Noordelijke Bierkaart: aanmelden kan vanaf nu

De Noordelijke Bierkaart: aanmelden kan vanaf nu

Bierbrouwers uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe kunnen vanaf nu hun bieren inschrijven voor de Noordelijke Bierkaart. Een jury bestaande uit erkende bierspecialisten zal alle bieren proeven en beoordelen op zaterdag 22 april, tijdens het Bierfestival in Groningen.

Voor de derde keer gaat Misset Horeca in samenwerking met erkende bierspecialisten op zoek naar het beste bier van de regio. Na de Gelderse Bierkaart en de Limburgse Bierkaart, is het nu tijd voor De Noordelijke Bierkaart. Daarvoor kunnen brouwerijen uit Groningen, Friesland en Drenthe zich inschrijven. De proeverij en de bekendmaking van de beste Noordelijke bieren vindt plaats op zaterdag 22 april, om 11.00 uur in Café De Toeter in Groningen, gelijktijdig met het Bierfestival Groningen. De bekendmaking zal op het festival zijn, op diezelfde dag om 16.30 in de Martinikerk

Brouwerijen die mee willen doen en/of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar michaelsimon@vakmedianet.nl ovv De Noordelijke Bierkaart.

Wie mogen meedoen?

Wie mogen er mee doen? Alle brouwerijen die op het grondgebied van de aangegeven provincies staan (Groningen, Friesland of Drenthe in dit geval) mogen Bierkaartmeedoen, mits ze duidelijk laten weten waar ze hun bieren brouwen. Het bier moet onderdeel zijn van 't standaardassortiment, en dus geen eenmalig brouwsel zijn. Verder maakt het niet uit of het om een kleine microbrouwerij gaat of een grote multinational. Zolang je je maar op het grondgebied van de betreffende regio bevindt en je bier in de horeca geleverd wordt. Het maakt niet uit of je honderden zaken beleverd of twee dorpscafés in de regio. Iedere brouwer mag twee bieren insturen.

Bekijk ook: De Gelderse Bierkaart

Beste bier van Gelderland: Amarillo Sun

Hoe wordt beoordeeld?

Alle ingezonden bieren worden tijdens een proeverij geproefd door een panel van een deskundige jury. Zij zullen alle bieren blind proeven en beoordelen op vier punten: geur, hoofdsmaak, afdronk en algemene indruk. De bieren die het best scoren komen op de Noordelijke Bierkaart. Een kaart die ontwikkeld wordt en waarmee horecaondernemers hun gasten iets lokaals kunnen bieden. BierkaartHet aantal bieren dat uiteindelijk op de kaart komt wordt bepaald door de jury, afhankelijk van de punten die toegekend worden. De jury bestaat uit -voorzitter-  Peter van der Arend (oa Arendsnest, BeerTemple, Craft&Draft, Cause Beer Loves Food), Fiona de Lange (oa zytholoog, schrijver, biersommelier), Raymond van der Laan (oa bieraficionado.com  –freelance- journalist Volkskrant Magazine en bierauteur), Sander van Werkhoven (oa horecajournalist, bierkenner, jurylid Café- Terras en Koffie Top 100) en Ivo Thijssen (biersommelier en organisator van onder meer bierproeverijen).

Bekijk ook: De Limburgse Bierkaart

Hertog Jan Grand Prestige beste bier van Limburg

Inschrijven

Brouwerijen die mee willen doen en/of meer informatie willen, kunnen een mailtje sturen naar: michaelsimon@vakmedianet.nlovv De Noordelijke Bierkaart.

Leestip: Martinikerk opnieuw decor groots bierdiner