Claudia Pronk wint Worldwide Hospitality School Award 'Best Hotelier'

Claudia Pronk wint Worldwide Hospitality School Award 'Best Hotelier'

De Nederlandse hotelier Claudia Pronk, momenteel general manager van Hotel Nira Alpina in Zwitserland, heeft bij de Worldwide Hospitality School Awards de prijs in de categorie 'Best Hotelier' gewonnen.

Claudia Pronk is het meest trots op het succesvol herstructureren van Hotel Nira Alpina op het gebied van faciliteiten, operatie, aanbod en personeel, waardoor betere financiële prestaties mogelijk zijn zonder concessies te doen aan de gasttevredenheid. 'Samen met een fantastisch team heb ik naar dit succes van Nira Alpina toegewerkt.'

Claudia Pronk

Pronk studeerde in 1991 af aan Hotelschool The Hague, die trots is op de prestatie van haar alumna. 'We feliciteren Claudia Pronk met haar prestaties en deze bijzondere prijs. We zijn trots op deze geweldige prestatie van een van onze alumni. Pronk is een voorbeeld voor onze huidige studenten', zegt Max Merkx, interim-president van Hotelschool The Hague.

Voorafgaand aan haar positie bij Nira Alpina, was Pronk general manager van verschillende Starwood / Le Méridien hotels in Amsterdam, Frankfurt en Parijs en Le Méridien Hotel Des Indes in Den Haag. Pronk en haar team herpositioneerden dit Haagse hotel na de uitgebreide renovatie en werden bij veel gelegenheden bekroond voor hun werk. Onder meer won het team van Des Indes onder leiding van Claudia Pronk in 2007 De Dutch Hotel Award.

Pronk deed ook de opening van The Grand Mauritian op Mauritius en werkte voor Anantara op de Malediven en in Bangkok. Tijdens haar positie op de Malediven werd ze bekroond voor haar resultaten met de Tiger Award, een prestigieuze Intrapreneur Award.