Sander Groenink wint Dutch Brewers Cup 2019

Sander Groenink wint Dutch Brewers Cup 2019
foto: Remco Tjallinks

Sander Groenink, eigenaar van espressobar Maling in Zwolle, zette op Amsterdam Coffee Festival de beste filterkoffie van Nederland en heeft daarmee de Dutch Brewers Cup 2019 gewonnen. Hij won in hetzelfde weekend ook het Dutch Cup Tasters Championship.

Sander Groenink, eigenaar van espressobar Maling in Zwolle, heeft de Dutch Brewers Cup 2019 op Amsterdam Coffee Festival gewonnen. Hij mag Nederland vertegenwoordigen bij de World Brewers Cup op de Specialty Coffee Expo in Boston, 11 tot 14 april.

Achter Groenink werd Rob Clarijs van De Zeeuwse Branding tweede en Niels te Vaanhold van Mocca d'Or derde. Groenink won ook het Dutch Cup Tasting Championship 2019.

De volledige uitslag van de finale:

  1. Sander Groenink - espressobar Maling
  2. Rob Clarijs - De Zeeuwse Branding
  3. Niels te Vaanhold - Mocca d'Or
  4. Frans van der Berg - Barista Brothers
  5. Ben Morrow - Manhattan Coffee Roasters
  6. Björn Aarts - Dutch Barista

De Dutch Brewers Cup is een filterkoffiewedstrijd die bestaat uit twee rondes. In de verplichte ronde krijgt de deelnemer kort voor de wedstrijd een onbekende koffie, die met een zelfgekozen zetmethode z0 optimaal mogelijk moet worden bereid. In de open ronde mag de deelnemer zelf de koffie kiezen. Naast smaak wegen technische vaardigheden en de presentatie mee.