Chef Martijn van Roon nu in 'Kitchen Gear'

Chef Martijn van Roon nu in 'Kitchen Gear'

Martijn van Roon, een chef-kok die onder meer werkte bij Chapeau**, Merlet*, Imko Binnerts, Ron Blaauw, De La Mar en Paardenburg, levert sinds kort apparatuur aan zijn voormalige professie: de chef-kok. Zelf noemt hij het 'Kitchen Gear voor Pro's'.

Martijn van Roon (45) weet als ervaren chef waar hij over praat. Naast zijn rol als kok was hij betrokken bij het opzetten van diverse hotels en restaurants. Bijvoorbeeld het DeLaMar Theater, het Ammonite Hotel, VIA Hostels en de ADAM Toren (Moon, Madam, Adam&Co en Loft.)

‘Ik ben als broekie in de keuken begonnen, alle parties heb ik doorlopen, werd kok, chef kok en ten slotte executive chef. Altijd al wekte apparatuur, techniek en alle mogelijkheden ervan mijn interesse. Ook routing en werkprocessen vond ik leuk. Zo raakte ik betrokken bij de opstart van bijvoorbeeld Adam Toren, maar ook bij de restaurants van De La Mar.’

‘Wat mij opvalt is dat veel chefs aanschaffen wat ze de jaren ervoor hebben zien staan in restaurants of hotels waar ze gewerkt hebben. Ze kijken vaak niet verder, terwijl er nog zoveel nieuws te ontdekken is’ aldus van Roon.

Koperen pan of verkoperde pan?

Martijn van Roon: ‘Ik doe net als in mijn tijd als chef geen concessies en werk alleen met de beste producenten. Als iemand een koperen pan wil bestellen, stuur ik die niet klakkeloos op. Eerst vraag ik: wat ga je er mee doen? Kook je op gas of op inductie? Hoe hoog moet de pan zijn? Wat is het vermogen van je kachel? Ga je voor koper of voor verkoperd? Welke legering? Dit is slechts een voorbeeld…’ lacht de chef.


Bekijk deze collectie

Keuken inrichten

Van het kiezen van de juiste apparatuur tot slimme energiebesparingstips en effectief keukenmanagement; in deze collectie staat alles wat je nodig hebt voor een goed geoliede keukenoperatie. Neem een kijkje in de keukens van andere horecaondernemers en laat je inspireren door hun aanpak.