'Nederlandse Michelinster' in Singapore voor Table65

'Nederlandse Michelinster' in Singapore voor Table65
Richard van Oostenbrugge (l) en Thomas Groot (c) Chantal Arnts

Michelin beloont het restaurant Table 65 van de Nederlandse chefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot in Signapore met een Michelinster. De twee chefs gingen eind 2018 pas van start met hun tweede restaurant, naast 212 in Amsterdam.

Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot – al in bezit van een Michelinster voor Restaurant 212 in Amsterdam – begonnen eind 2018 aan hun avontuur in Signapore.

Table65 zit in Hotel Michael in het Sentosa Resort. Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot zijn geen eigenaren van Table 65, ‘maar het voelt wel zo’, liet Van Oostenbrugge ten tijde van de opening van Table65 weten aan Misset Horeca.

‘Het is niet onze exploitatie maar het is wel onze verantwoordelijkheid. Het design is van ons, het keukenteam is voor 70-75 geselecteerd door ons.’ De eerste gasten aten in het restaurant top 31 december 2018.

Restaurant Table 65

Van Oostenbrugge en Groot bieden gasten van Table 65 een fijne culinaire ervaring bieden maar zonder de strakke regels en etiquette. ‘Het moet leuk zijn. Niet gespannen, alsof je een examen aflegt. We willen dat onze gasten met een glimlach naar buiten lopen. Net als bij 212 eigenlijk.’

Net als bij 212 zitten gasten van Table 65 (naar de landcode van Singapore) rondom een open keuken. Het keukenteam serveert de gerechten zelf uit aan de gasten, maximaal 31. Daarnaast zijn er wel enkele privé zitjes, een private dining ruimte en een ruimte met een bar waaraan nog eens ruim dertig personen kunnen plaatsnemen.

Concrete tekende voor het interieur van Table 65, dat deed het ontwerpbureau ook al voor Restaurant 212 in Amsterdam.