Fiona de Lange lanceert Enjoying Beer Academy: brouwacademie op HBO- en WO-niveau

Fiona de Lange lanceert Enjoying Beer Academy: brouwacademie op HBO- en WO-niveau
Fiona de Lange

Bierbrouwers kunnen vanaf vrijdag 7 februari in Nederland terecht voor bierbrouw modules op HBO- en WO-niveau. 'In Nederland waar inmiddels circa 350 bierbrouwers eigen brouwketels hebben, was het tot vandaag niet mogelijk om op hoger niveau brouweducatie te volgen', aldus Fiona de Lange die de Enjoying Beer Academy lanceert.

Bierexpert en brouwtechnoloog Fiona de Lange die zelf in België en de VS vier biertitels behaalde, lanceert de Enjoying Beer Academy.

De Lange: 'Om te voorkomen dat Nederland als brouwland achterop gaat lopen op het gebied van kwaliteit, moest er iets gebeuren', zo stelt ze. 'Ook voor de Nederlandse hobbybrouwer, een grote motor achter de groei van brouwerijen in Nederland, is er nu een eendaagse brouwdag te volgen. Samen met Brew Monkey en bierbrouwwinkel.nl van eigenaar Sander de Jong en Brouwerij Van de Oirsprong in Oirschot is een dagvullend programma ontwikkeld.'

Opleidingsprogramma

Enjoying Beer Academy biedt educatieprogramma’s op het gebied van off-flavours, smaakafwijkingen in bier en de basis brouwprincipes van 12 veel gebrouwen bierstijlen. In het najaar zal in samenwerking met één en mogelijk zelfs meerdere HBO- en universiteiten basis brouw- en masterprogramma’s voor bierbrouwers worden aangeboden. Meer informatie over het opleidingsaanbod is hier te vinden.

Over Enjoying Beer

Enjoying Beer is een platform voor de bierliefhebber, de thuisbrouwer, de professionele brouwer en bedrijven die op zoek zijn naar een bijzondere bier experience. Op de Enjoying Beer Academy worden opleidingsprogramma’s aangeboden voor horeca, thuisbrouwers en professionele brouwers.

De opleidingen zijn ontwikkeld in samenwerking met bierspecialisten en HBO- en WO-opleidingsinstituten. Enjoying Beer is een initiatief van bierexpert Fiona de Lange.

Nederlandse biervrouw De Lange heeft de titel Cicerone (bierprofessor) behaald. De Sint-Michielsgestelse heeft daarmee als enige in Nederland, en voor zover bekend ook wereldwijd, drie experttitels op biergebied.

Naast Cicerone behaalde zij al eerder de opleidingen tot Zytholoog (bierkundige) in België en Internationaal Biersommelier op de World Brewery School in Chicago.

Over Brew Monkey

Brew Monkey is een initiatief van eigenaar Sander de Jong en leert je eenvoudig thuis bier te brouwen.