5. by Cas: 'De kortst geopende horecazaak ooit'

5. by Cas: 'De kortst geopende horecazaak ooit'

5. by Cas opende op 15 maart de deuren, om exact vijf voor vijf. Een uur later trok de 19-jarige ondernemer de deuren van zijn gloednieuwe restaurant alweer dicht vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. 'Volgens mij is dit de kortst geopende horecazaak in Nederland'.

Cas zegt tegenover RTL Nieuws het belang van de sluiting te begrijpen. 'Maar je hebt zolang naar dit moment toegewerkt en geleefd. Ik was zo enthousiast. En toen kwam ineens de sluiting, op de avond van mijn openingsborrel. Dus dat kwam wel als een schok.'

Die openingsborrel had hij al zes maanden vast staan. 15 maart werd gekozen omdat de jonge ondernemer graag het getal 5 steeds wil terug laten terugkomen.  Dit omdat hij blij is met het feit dat hij uit een gezin komt met vijf. Op de menukaart staan bijvoorbeeld ook 5 voor- hoofd- en nagerechten. De openingsborrel was om 16:55 uur.

Vorig jaar besloot hij met hulp van familie op zoek te gaan naar een pand voor een eigen zaak. Echter werd de openingsborrel helaas ook een afscheidsborrel, in ieder geval voor de komende drie weken.