Ron Blaauw lanceert Ron Gastrobar at Home rijsttafel box

Ron Blaauw lanceert Ron Gastrobar at Home rijsttafel box

Ron Blaauw lanceert Ron Gastrobar At Home. Het betreft een take away concept waarmee maaltijdbestellers met vijftien minuten een complete rijsttafel hebben klaarstaan, nadat deze is afgehaald op één van de verschillende locaties in het land.

Afhalen is mogelijk bij onder meer Ron Gastrobar Sophialaan, Oriental, Indonesia in Ouderkerk en Laren. Sinds vrijdag 8 mei zijn ze ook af te halen in Purmerend (Hesseling Vlees), Eindhoven (Mooie Boules) en Rotterdam (Mooie Boules). De rijsttafel wordt geserveerd inclusief uitleg, serveersuggesties én muziek om je in de sfeer te brengen. Ron Blaauw vertelt dat nog andere locaties worden toegevoegd aan de lijst waar afhalen mogelijk is. 'We gaan ook twee of drie plaatsen in Nederland kiezen die elke week veranderen en waar af te halen is bij bevriende collega's.'

Rijsttafel

We hebben de box zo overzichtelijk mogelijk gemaakt. 'De blauwe bakjes zijn koude gerechten en kunnen zo in een schaaltje worden geserveerd. De rode zakjes moet je even vijftien minuutjes warm maken op water dat net tegen de kook aan zit. Je kan het zakje zo in de pan hangen. Minuutje laten afkoelen en in een bakje serveren.'

Alleen take away

Voor Blaauw is de take away weer een eerste stap richting opening van de zaken. Eerder zette hij delivery en take away van maaltijden tijdelijk stop. Ron Blaauw: 'We hebben in zo’n korte tijd nog nooit zoveel rijsttafels en satés verkocht, maar we voelen ons verplicht om een bijdrage te leveren aan het beperken en terugdringen van het virus', zei hij daar toen over. 'Als horecaman wil je graag mensen blijven bedienen, maar ik vond het niet meer verantwoord. Koks en bezorgers staan bij elkaar en we hadden zo’n 400 bestellingen per dag. Geld speelt dan een ondergeschikte rol – want natuurlijk hebben ook wij verschrikkelijk veel omzetverlies – maar het gaat nu om de gezondheid van iedereen.’

By Ron Blaauw

Blaauws cv telt kookstudio Central Station – ‘ons culinaire hart, een plek waar ik nu veel in de keuken sta’- vier gastrobars en een vijfde op komst in Laren. Verder is Blaauw culinair adviseur bij verschillende horecazaken, richtte hij het Ron Blaauw College op en runt hij samen met zijn adviesteam een consultancybedrijf waarin hij horecaondernemers terug in het zadel helpt. Daarnaast is hij betrokken bij jeu de boules-foodhal Mooie Boules. Hij ontwikkelde voor Mooie Boules meerdere menu’s, variërend van een Indische rijsttafel tot streetfood. Iedere locatie telt meerdere keukens waarin zijn gerechten worden bereid. Daarmee worden overigens twee vliegen in één klap geslagen. De keukens van Mooie Boules doen tevens dienst als bereidingskeuken voor gerechten van Blaauw voor maaltijdbezorger Deliveroo.