Zo bied je gasten een culinaire wereldreis

Zo bied je gasten een culinaire wereldreis

Deze zomer hoeven jouw gasten niet naar de andere de kant van de wereld om nieuwe smaken en texturen te ontdekken. Want liefde voor reizen gaat in de meeste gevallen door de maag. Als we de beleving van verre landen niet kunnen opzoeken, halen we 'm toch naar hier? Daag jezelf als chef uit en verras jouw gasten met een culinaire wereldreis in jouw zaak. Laat je inspireren door mooie reiservaringen.

Vrijheid in keuze

Dankzij het vele thuiswerken zijn werk en privé steeds meer samengekomen. Mensen vullen, net zoals op reis, steeds meer hun eigen dag in. Zo ontstaan er steeds meer crossover-concepten en formules waar horeca en food samen komen met andere diensten. Denk aan een koffiebar met kinderopvang of flexplekken in een bistro. De ene keer komt de gast om alleen te genieten, de andere keer met een groep.

TIP: Creëer een all day food-kaart met kleine gerechten die gasten met elkaar kunnen delen of waar ze alleen van kunnen snacken. Serveer bijvoorbeeld mini-nachoschaaltjes met smaakvolle toppings, een goed gevulde wrap to-go of een taco-proeverij gepresenteerd in een toffe houder.

NO FORKSOntdek de Tex Mex-keuken

De Tex Mex-keuken is hot! Dat kan ook niet anders met de perfecte combi van kleurrijke Mexicaanse ingrediënten en de relaxte Texaanse eetstijl. Met voedzame ingrediënten als maïs, avocado en bonen speel je makkelijk in op de vraag naar gezonde gerechten. En met gerechten, zoals burrito’s wraps en tortilla’s, in street food-size past Tex Mex perfect in de trend van snelle, korte eetmomenten verspreid over de dag.

TIP: Laat je inspireren door de tips en recepten van NO FORKS. Het inspiratieplatform voor de Tex Mex-keuken.

NO FORKSGroente in the picture

De toenemende vraag naar groenterijke gerechten is nog een reden om naar de wereldkeukens te kijken. De Aziatische, Midden-Oosterse en Tex Mex- keuken zijn een perfecte inspiratiebron. Ze barsten van de smaak en maken rijkelijk gebruik van plantaardige ingrediënten zoals groenten en verse kruiden.

Kies voor groenten uit het seizoen om ook nog eens een mooie marge te maken. In combinatie met gaaf servies, bied je een prachtig kleurenpallet.

TIP: Is compleet vega(n) te veel van het goede voor jou? Pas de 80/20-regel toe op je menukaart, dus 80% groenten en 20% vlees of vis. Dat wordt steeds normaler en positief gewaardeerd. En als je vlees of vis serveert, zorg dan dat je duurzame soorten gebruikt, van goede kwaliteit en het liefst van lokale herkomst.

NO FORKS

NO FORKSBenieuwd hoe je van jouw restaurant een wereldzaak maakt? Laat je inspireren door de tips en recepten van NO FORKS en verras jouw gasten met al het moois en lekkers uit de Tex Mex-keuken.

Dit artikel is gesponsord door NO FORKS by Santa Maria