Horecauitzender Mise en Place start activiteiten weer in eigen beheer op

Horecauitzender Mise en Place start activiteiten weer in eigen beheer op

Horecauitzendbureau Mise en Place start haar Nederlandse activiteiten weer op na een korte periode van afwezigheid. Op 17 april zag de directie zich als gevolg van de coronacrisis genoodzaakt om het faillissement aan te vragen voor de Nederlandse tak van het bedrijf, nu worden die activiteiten weer opgestart. Het betreft geen doorstart onder een andere eigenaar, het bedrijf is nog altijd volledig in handen van oprichter en ceo Charles van Goch.

'Na een zware periode, waarin we afscheid hebben genomen van collega’s en partners waarmee we al jaren samenwerkten, was er tijd nodig voor bezinning', aldus Mise en Place-ceo Charles van Goch.

'Na een korte pauze zijn we ons gaan oriënteren op de toekomst. We leven in deze onzekere tijden mee met onze relaties en vrienden in de hotellerie, catering en event branche. Echter wij geloven ook dat er betere tijden aan zullen komen. We zijn nu 26 jaar talent ontwikkelaar voor de hospitality branche en met deze schat aan ervaring zijn we er vanaf vandaag weer voor al onze partners. We blikken weer vooruit om de branche te ondersteunen met flexibele, gastvrije horecatalenten.’

Mise en Place, één van de oudste en meest toonaangevende spelers op het gebied van flexibel horecapersoneel, start op met een aangepast businessmodel. Zo zal de horeca-uitzender zonder een kantorennetwerk gaan werken, en een model hanteren waarbij studenten in poules worden ondergebracht en worden aangestuurd door ‘job managers’. De focus op training en ontwikkeling wordt vergroot.

‘We blijven ons onderscheiden door onze kwaliteit, onze leveringsgarantie en onze mensgerichte cultuur. Door de aanpassingen in ons businessmodel zijn we echter meer future proof’, benadrukt operationeel directeur Paul Vosters. ‘We kijken ernaar uit om met een klein kernteam van bekende gezichten onze relaties weer te bedienen.’

Weer honderd procent in eigen beheer

Eind mei was er berichtgeving over een doorstart van de activiteiten van Mise en Place door een andere organisatie. Vanaf vandaag worden alle activiteiten echter weer uitgevoerd door het eigen management onder begeleiding van oprichter Charles van Goch.

Internationaal is de Mise en Place groep nog steeds actief in België en het Verenigd Koninkrijk. Ook de andere ondernemingen in de groep, waaronder Staffable Payroll, netwerkorganisatie Servicecenter 4Hospitality en trainingsbedrijf Q-staff, draaien naar omstandigheden goed.