Uiltje Brewing Company lid van Nederlandse Brouwers

Uiltje Brewing Company lid van Nederlandse Brouwers
Enkele bestuursleden Nederlandse Brouwers gaan op bezoek bij nieuw lid Uiltje Brewing Company: van links naar rechts: Bart van Kleef (Uiltje Brewing Company), Ruben Korthuis (Uiltje Brewing Company), Lucie Wigboldus (Nederlandse Brouwers), Cor Honkoop (Texelse Bierbrouwerij), Carine Arts (Budelse Brouwerij) en Romke Swinkels (Royal Swinkels Family Brewers).

Uiltje Brewing Company is vrijdag 2 oktober officieel lid geworden van Nederlandse Brouwers. De Haarlemse bierbrouwer is hiermee het 15e lid van de branchevereniging, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

De toetreding van Uiltje Brewing Company past in de lijn die door Nederlandse Brouwers en 'kleinere' craftbrouwers is ingezet.

Begin dit jaar werd het aantal leden van Nederlandse Brouwers al fors uitgebreid met Brouwerij Two Chefs Brewing, Kompaan Dutch Craft Beer Company, Brouwerij Noordt en Brouwerij Duvel Moortgat Nederland.

Lucie Wigboldus, directeur Nederlandse Brouwers, zegt trots te zijn op het lidmaatschap van Uiltje Brewing Company. 'Door de komst van brouwerij Uiltje wordt onze achterban steeds verder uitgebreid en diverser.

Met meer leden zijn we als brancheorganisatie nog beter in staat om alle belangen van de biersector te vertegenwoordigen.

Uiltje Brewing Company

Brouwerij Uiltje Brewing Company bestaat sinds 2012, nadat oprichter Robbert Uyleman jarenlang bieren brouwde die vanaf 2015 ook in de Uiltjebar in Haarlem verkrijgbaar waren. Inmiddels is de brouwerij verder gegroeid en zijn de bieren in al ruim 30 landen verkrijgbaar.

'Met het volwassen worden van de brouwerij voelen wij de behoefte aan meer kennis- en informatie-uitwisseling en Nederlandse Brouwers is daarvoor de meest geschikte organisatie', aldus Ruben Korthuis, algemeen directeur Uiltje Brewing Company.

'Wij luisteren, denken en praten graag mee in besluitvorming die ons allen, groot en klein, aangaat. Wij verwachten met een eigenzinnige mening bij te kunnen dragen vanuit een kleine brouwerij met grote doelen.'