Sjoerd Sybesma general manager van nieuw te openen hotel InnSide Amsterdam

Sjoerd Sybesma general manager van nieuw te openen hotel InnSide Amsterdam

Sjoerd Sybesma is aangetreden als general manager voor het InnSide by Meliá Amsterdam hotel dat omstreeks eind dit jaar, begin volgend jaar haar deuren opent op de Zuidas, direct naast het WTC en Station Amsterdam Zuid. Sybesma is afkomstig van Hilton Den Haag.

Het nieuwe hotel InnSide by Meliá vestigt zich in de voormalige Akzo Nobel toren in het Amsterdamse zakendistrict Zuidas. Het gebouw wordt momenteel grondig verbouwd. Daarbij wordt de wolkenkrabber ook verhoogd. Het hotel telt 328 kamers en krijgt een skybar plus restaurant op de 19de verdieping. Op de begane grond komen eveneens een bar en restaurant.

InnSide by Meliá is een van de merken van het Spaanse Meliá Hotels International. Het is een hotelconcept rondom de moderne reiziger met een actieve levensstijl die naadloos verschuift tussen werk en ontspanning. Het merk opereert in Spanje, Duitsland, UK, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Vietnam, China, USA, Brazilië en Peru. Amsterdam wordt nu aan dit rijtje toegevoegd.

Sjoerd Sybesma

Sybesma (1973) begon zijn hotel-carrière bij hotelgroep Hilton. Hij deed voor deze hotelgroep ervaring op in onder meer Amsterdam, Antwerpen en Den Haag. In 2012 was hij als pre-opening manager en hotelmanager van Hilton Garden Inn Leiden verantwoordelijk voor het opstarten van het hotel.

In 2015 trad hij bij Hilton The Hague aan om het hotel voor een periode van vijf jaar te leiden. Begin september werd pas bekend dat hij dat hotel heeft verlaten, nadat zijn opvolger Ilio Rodoni werd gepresenteerd.

‘Ik word geïnspireerd door te werken in een omgeving waar werken, wonen en ontspannen onderdeel van uitmaken’, zegt Sybesma. ‘Ons urban lifestyle hotel mét de allereerste skybar op de Zuidas gaat de omgeving een enorme boost geven. Ik geniet ervan om in de hotels aanwezig te zijn en in nauw contact te staan met werknemers, gasten en de naaste bewoners.’

InnSide by Meliá

Het op Mallorca gevestigde Meliá Hotels International telt wereldwijd 350 hotels waarvan momenteel 30 hotels onder de InnSide formule vallen. Deze hotels zijn verspreid over Europa, Amerika en Azië, zoals InnSide Zhengzhou, InnSide New York, InnSide München, InnSide Lima. Met de lancering van InnSide Amsterdam en InnSide Luxemburg breidt het merk dit jaar verder uit in Europa.