Met de auto door speciale Sinterklaas tunnel in de Blokhuispoort

Met de auto door speciale Sinterklaas tunnel in de Blokhuispoort

Iedereen die de Sinterklaas-stamppotten of brunchbox van 'De lekkerste van Leeuwarden' besteld, kan op 28 en 29 november door een speciale Sinterklaas tunnel rijden, dwars door de oude gevangenis van Leeuwarden.

‘Je rijdt letterlijk door de poorten van de Blokhuispoort. Op het tweede plein komen de Sinterklaas liedjes je tegemoet, krijgen de kinderen een handje pepernoten, wordt je bestelling klaargemaakt en aan het einde van de tunnel ga je samen met Sinterklaas en Piet op de foto. De foto, een polaroid foto, krijg je gelijk mee. De gehele tijd blijven bezoekers in de auto zitten waardoor het geheel coronaproof georganiseerd wordt’ aldus Hotze Bouma mede-eigenaar van Proefverlof en een van de initiatiefnemers van ‘De lekkerste van Leeuwarden’.

Sinterklaas tunnel

De speciale Sinterklaas tunnel, met dus een echte Sinterklaas, is alleen toegankelijk voor mensen die een bestelling hebben geplaatst, dit wordt bij de eerste poort gecontroleerd. Via de websites van Proefverlof en Roast kan de Sinterklaas bestelling gedaan worden. Er is ook nog een mogelijkheid om een kindersurprises toe te voegen aan de bestelling, zo wordt het echt een feestje om door de Sinterklaastunnel te rijden.

De Lekkerste van Leeuwarden

De Lekkerste van Leeuwarden maakt gerechten voor bij de gasten thuis. Een initiatief van Roast Leeuwarden, Eet & Drinklokaal Proefverlof en Restaurant Eindeloos. Het enige wat mensen thuis nog moeten doen is het opwarmen in de oven of de magnetron.

Willem Schaafsma, eigenaar en chef-kok van Restaurant Eindeloos, opende begin augustus 2017 samen met de ondernemers Hotze Bouma en Johan de Jong, eetlokaal Proefverlof in de voormalige gevangenis Blokhuispoort in Leeuwarden.